Barış Kılıç, Kızılcık Şerbeti dizisindeki Ömer karakteriyle şu sıralar gündemde. Ancak 2000’li yıllarda Gökhan Demirkol ile Gamze Özçelik'in tecavüz ve kaset skandalında görüntüleri çeken kişinin Barış Kılıç'ın olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Barış Kılıç, açıklama yaparak, bu iddiaları yalanladı. Peki Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç kimdir? İşte detaylar...

BARIŞ KILIÇ KİMDİR?

Barış Kılıç, 21 Şubat 1978 tarihinde Malatya'nın Erguvan ilçesinde dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken İstanbul'a taşındı. Okmeydanı Anadolu Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazandı. Buradan mezun oldu. Yabancı dil öğrenmek için Amerika'ya gitti. Türkiye'ye döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Oyunculuk hayali hep olan Barış Kılıç, üniversitenin ilk yıllarından itibaren reklam filmlerinde yer aldı. 

BÜTÜN ÇOCUKLARIM DİZİSİ İLE BAŞLADI

Barış Kılıç'ın dizi kariyeri ise Bütün Çocuklarım dizisi ile başladı. Burada Kadir İnanır, Jülide Kural, Filiz Taçbaş, Menderes Samancılar, Bahar Erdeniz, Almila Uluer, Ufuk Özkan, Işıl Sergen, Murat Yıldırım, Nil Erkoçlar ve Demet Evgar gibi oyuncularla aynı proje içinde yer aldı. Daha sonra ise 2011 yılında Adını Feriha Koydum dizisinde yer aldı. Burada Kaptan Levent karakterine hayat verdi. Ardından Güllerin Savaşı dizisinin kadrosunda yer alan Barış Kılıç, Canan Ergüder ve Sercan Badur ile beraber başrol oldu. 2014 yılında Seni Seviyorum Adamım adlı filmde başrolü Gizem Karaca ile paylaştı.

Oyunbozan, Evlat Kokusu, Kuyu ve Yasak Elma dizisinin kadrolarında yer alan Barış Kılıç, son olarak Kızılcık Şerbeti dizisinde Ömer karakteri ile izleyicilerin karşısına çıktı.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Instagram hesabında 1.3 milyon takipçisi olan Barış Kılıç'ın boyu 1.82'dir. Oyuncunun kilosu da 83'tür.

Barış Kılıç'ın Oynadığı Diziler
 
Kızılcık Şerbeti / Ömer / 2023
Yasak Elma / Kaya / 2019 
Kuyu / 2018
Evlat Kokusu / 2017 
Oyunbozan / 2016
Güllerin Savaşı / Ömer / 2014
Merhaba Hayat / 2012
Adını Feriha Koydum / Levent / 2011
Lale Devri / 2013
Aynadaki Düşman / 2009
Vazgeç Gönlüm / 2007
Leylan / 2007
Bütün Çocuklarım / 2004

Barış Kılıç'ın Oynadığı Filmler

Seni Seviyorum Adamım / Berk / 2014

BARIŞ KILIÇ İDDİALARI YALANLADI

Barış Kılıç hakkında çıkan iddiaları şu sözlerle yalanladı:

''Arkadaşlar hakkımda yazılıp çizilenler tamamen koca bir yalandır. Lütfen itibar etmeyin. Çok aptalca ve çok üzucü gerçekten. Biraz edep..illede edep illede edep. Sevgiler. 

Bir gazetenin magazin ekinin yalan haberinden yola çıkarak hakkımda iğrenç iftiralarda bulunan herkese yargı önünde hesap soracağım. Israrla anlamak istemeyenlere söylüyorum. Bu iddiaların hiç biri doğru değildir. Yalan haberdir. Bilmeden iftira atıyorsunuz. Gerçekten yazık...''

Editör: Orhan Duman