Etkinlikler ilk olarak Bandırma Kaymakamlığı’nda Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’ın tebrikleri kabulü ile başladı..Kaymakamlık da gerçekleşen programın ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki tören alanına geçiş yapıldı. 7’den 70’e vatandaşlar Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşma yapan Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir, herkesin Cumhuriyet Bayramı kulu olsun” dedi.



Yapılan törende halk oyunları ve İstiklal Marşı’na dair yapılan gösterilerin yanı sıra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Tören okulların, gazilerin ve askerlerin yürüyüş ile sona erdi. Devam eden programlar kapsamında Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Cumhuriyet’in 100.Yılı’na özel 100 fidan dikimi etkinliğine katıldı. 



Bandırma Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayram’ı kutlama etkinlikleri coşkuyla akşam da devam etti. Marşlar, sloganlar ve meşaleler eşliğinde Fener Alayı gerçekleştirildi. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un da bulunduğu yürüyüşte 100. Yıl’a özel 100 metre Türk Bayrağı ile yürüyüş yapıldı . Fener Alayına bando takımları eşlik etti.



Fener Alayı’nın ardından Sahil bandında gerçekleşen ve Bandırma’da ilk defa yapılan Atatürk konulu ‘Su Perdesi’ gösterimi vatandaşlara görsel şölen yaşattı. Kutlama etkinlikleri Bandırma’da bunlarla da sınırlı kalmadı. Bandırma Belediye’si tarafından yapılan etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda Feridun Düzağaç konseri gerçekleşti. Binlerce Bandırmalı vatandaşın katıldığı konserde sanatçı dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. 



Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Feridun Düzağaç’a Bandırma hatırası olarak bir plaket ve çiçek takdim etti. Cumhuriyet Bayramı ile ilgili konuşma yapan Başkan Tolga Tosun, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı’nı taçlandıran Cumhuriyet, ülkemiz için sadece halkın ülke yönetiminde söz sahibi olması anlamına gelmemiş aynı zamanda ülkemizin müreffeh devletler seviyesine ulaşmasına da katkıda bulunmuştur. Cumhuriyet bizim için sadece bir yönetim şekli olmamış aynı zamanda çağdaşlaşmanın, refaha erişmenin, kadın-erkek eşitliğinin, seçme ve seçilme hakkının, din ve vicdan özgürlüğünün, insan haklarının, eğitimin, bilimin, kalkınmanın ve ilerlemenin anahtarı olmuştur. Ama tüm bunların ötesinde Anadolu coğrafyasında yaşayan insanları Türk milleti haline getirmiştir. Şu anda ben de Büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyim. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.


Konuşmalarının ardından binlerce Bandırmalı ile Andımızı okuyan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun “Yaşasın Cumhuriyet” diyerek herkese iyi eğlenceler diledi. Konserin ardından dakikalarca süren, gökyüzünü rengarenk yapan havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi. Marşlar eşliğinde izlenen gösteri unutulmaz anlara sahne oldu. Yaptığı etkinliklerle her daim adından söz ettiren Bandırma Belediyesi kendine yakışır biçimde Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: haber merkezi