İsrail hükümetinin yaptığı açıklamalar, Hizbullah'la daha büyük bir savaşın yaklaşmakta olabileceğine işaret ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hizbullah ve Hamas daha da yakınlaşıyor. Bu sebeple Lübnan sınırına askeri operasyon gerekiyor" dedi.

ARTIŞ BEKLENİYOR

Gallant, "Bu nedenle, İsrail'in kuzeyindeki toplulukların evlerine dönmesini sağlamanın tek yolu askeri eylem olacaktır" açıklamasında bulundu. On binlerce insanın evlerine dönmesi planlanıyor ancak gerginlik seviyesi düşmediği için bu pek mümkün olmuyor. Son açıklamalardan sonra da çatışmalarda artış bekleniyor.

BİLGİ VERİLMEDİ

Daha önce Lübnan-İsrail sınırındaki bölgelerde yaşanan şiddet olaylarında bir Hizbullah üyesi öldürülmüş, altı kişi de yaralanmıştı. Hizbullah pazartesi günü savaşçılarından birinin öldürüldüğünü duyurdu ancak nerede ve ne zaman öldürüldüğüne dair bilgi vermedi.

ROKET ATTILAR

Ancak Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, savaşçının Hula'ya düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü söyledi. Hizbullah, pazar günü İsrail'in güney ve doğu Lübnan'daki sivil bölgelere yönelik saldırılarına misilleme olarak kuzey İsrail'deki çeşitli hedeflere roket attığını duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ