Uzmanlar, bağırsak kanseri riskinizi azaltmak için, tam tahıllardan, meyve ve sebzelerden bol miktarda lif tüketmenizi, işlenmiş etlerden kaçınmanızı ve kırmızı eti sınırlamanızı öneriyor. Sağlıklı bir kiloyu korumak, düzenli egzersiz yapmak ve sigarayı bırakmak da yardımcı olabilir.
BUNA DEĞER
Yaşam tarzında değişiklikler yapmak zor olabilir. Ancak kesinlikle buna değecektir. Özellikle brokoli, karnabahar, lahana ve Brüksel lahanası gibi turpgiller, inanılmaz antioksidan içerir. Bu sebzeler, kanser hücrelerinin büyümesini engellerken hücre yenilenmesine destek verir.
BAŞLARDA BULUNUR
İncir, muz, armut, avokado ve kuru erik ile hurma gibi kurutulmuş meyveler ayrıca iyidir... Bezelye, ıspanak, havuç, nohut, fasulye, mercimek, yulaf, kinoa ve mısır gibi baklagil ve tahıllar "lif" listesinin başlarında bulunur.