Fenerbahçe'de ikinci dönemini geçiren başkan Ali Koç, bir daha adaylığını koymayı düşünmüyor. 26 Haziran 2021'de tek aday olarak başkan seçilen Koç'un görev süresi 2024 yılında dolacak. Önümüzdeki sene seçime gidecek olan Fenerbahçe'de başkanlık için bomba bir isim gündemde: Aziz Yıldırım.

KADROSU HAZIR

Galatasaray dinlemedi! Devleşen kaleciyi bile ezip geçti: 2-1 Galatasaray dinlemedi! Devleşen kaleciyi bile ezip geçti: 2-1

Yaşamını İngiltere'de sürdüren Aziz Yıldırım, yeniden Fenerbahçe başkanlığı düşünmüyordu ancak camiadan gelen baskı üzerine 20 yılını verdiği sarı-lacivertli kulüp için bir dönemliğine yeniden göreve gelmeye hazır. 

Hem camiadan hem de kendi çevresinden gelen "Sensiz olmaz başkanım" çağrılarına kayıtsız kalamayan Yıldırım, kendi kadrosunu oluşturmak için harekete geçti. 20 yıllık başkanlık döneminde 97 farklı yöneticiyle çalışan Yıldırım'ın yanında görmek istediği isimler Nihat Özdemir, İlhan Ekşioğlu, Ömer Temelli ve Mahmut Uslu. 

"SEN VARSAN BEN DE VARIM"

Kulübü eski günlerine döndürmekte kararlı olan Aziz Yıldırım, başkan seçilmesi halinde teknik direktörlük görevine Aykut Kocaman'ı getirecek. Aziz Yıldırım'ın bu teklifine tereddütsüz yanıt veren Kocaman'ın, "Başkanım sen varsan ben de varım. Fenerbahçe için elimizi taşın altına koyarız" dediği öğrenildi. Şu anda herhangi bir kulübü çalıştırmayan Aykut Kocaman, son olarak Samsunspor'dan gelen teklifi reddetmişti.

Fener’de son dakika! Ali Koç o kupayı da istiyor! Kaç milyon Euro prim verecek? Fener’de son dakika! Ali Koç o kupayı da istiyor! Kaç milyon Euro prim verecek?

Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman, 2010-11, 2011-2012, 2012-13 ve 2017-18 sezonlarında birlikte çalışmıştı. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe'ye Süper Lig şampiyonluğu getiren Aykut Kocaman, 2 de Türkiye Kupası kazandırmıştı.

ADAY OLMASI BEKLENEN DİĞER İSİMLER

Haziran 2024'te yapılacak seçimlere Erol Bilecik ya da Burak Kızılhan'ın da adaylıklarını koyması bekleniyor. Bu iki isim, aynı zamanda Ali Koç'un da desteklediği isimler.  Aday olması beklenen diğer kişi ise Sadettin Saran. Aday olması beklenen Mithat Yenigün'ün ise Aziz Yıldırım'ın adaylığını koyması durumunda çekilmesi bekleniyor.

Koca profesörün aklı fikri millilerin şortunda! Koca profesörün aklı fikri millilerin şortunda!
 


ALİ KOÇ'A ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Başkan Ali Koç'la arasında soğukluk olan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz haziran ayında Ali Koç'a Genel Kurul çağrısında bulunmuştu. Kulübün büyük tarihi bir başarısızlık yaşadığını söyleyen Yıldırım, "İstenmediğim yerde durmam' diye taraftara söz verenler, daha hangi şekilde istenmedikleri kanaatine varacaklardır?" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: ELİF KIZILÇAY