UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda mücadele edecek takımların rakipleri belirli oldu. Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan Galatasaray, İsviçre temsilcisi Young Boys ile eşleşti. Fenerbahçe ise, Lille’i geçmesi durumunda Slavia Prag ile Union SG arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak.

GS

DEVLER LİGİ'NDE YENİ FORMAT

Avrupa futbolunun en prestijli turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi, bu sezon yeni bir formata geçiyor. Takım sayısı 32'den 36'ya yükseltilirken, geleneksel grup aşamasından lig sistemine geçildi. Bu yeni sistemde, takımlar her biri evde ve deplasmanda olmak üzere 8 farklı ekip ile karşılaşacak. Önceki sistemdeki 6 grup maçları yerini 8 maçlık bir lig aşamasına bıraktı.

Lig aşamasını ilk 8'de tamamlayan takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ila 24. sıralarda yer alan ekipler ise, son 16 turuna katılmak için iki ayaklı play-off müsabakaları oynayacak. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi'nde dört yeni kontenjan, UEFA klasmanında 5. sırada bulunan ülkenin liginde 3. sırayı elde eden takıma ve "Şampiyonlar Yolu"ndan gelen yerel lig şampiyonlarına ayrılacak.

FB

DİĞER TEMSİLCİLERİNİN RAKİPLERİ BELLİ OLACAK

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda mücadele edecek olan Beşiktaş’ın ve Rapid Wien'i elemesi durumunda Trabzonspor'un rakipleri, 14.00’teki kura çekimiyle belirlenmiş olacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Iberia Tiflis ile karşılaşacak Başakşehir’in ise, rakibini geçmesi halinde yükseleceği play-off turundaki rakibi, 15.00’teki kura çekiminde belli olacak. 

BJK

RSC Anderlecht
Partizan - Lugano eşleşmesinin galibi
Qarabağ - Ludogorets eşleşmesinin mağlubu
Panathinaikos - Ajax eşleşmesinin galibi

TRABZONSPOR (RAPID WIEN'İ ELEMESİ HALİNDE)

Braga - Servette galibi
Molde - Cercle Brugge eşleşmesinin galibi
Krvybas - Viktoria Plzen eşleşmesinin galibi
Midtjylland / Ferencvaros eşleşmesinin mağlubu 

TS

TRABZONSPOR (RAPID WIEN'E ELENMESİ HALİNDE KONFERANS LİGİ)

Osijek - Zire galibi
Kilmarnock - Tromso galibi
St Gallen - S.Wroclaw galibi
Panathinaikos - Ajax mağlubu
Hacken - Paide galibi 

BAŞAKŞEHİR 

  BŞK

Maribor - Vojvodina eşleşmesinin galibi
Braga - Servette eşleşmesinin mağlubu
S.Trnava - W.Krakow eşleşmesinin galibi
Paksi - Mornar eşleşmesinin galibi
St. Patricks - Sabah eşleşmesinin galibi

Kaynak: HABER MERKEZİ