Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın yanı sıra düzenlenen defile, özellikle Atatürk'ün giydiği kıyafetlerin sergilendiği bölümüyle duygusal anlara sahne oldu. 


MİRASIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Vatandaşlar, bu özel gösteriyi izlerken Cumhuriyet'in kuruluş yıllarına ve Atatürk'ün mirasına olan derin bağlılıklarını bir kez daha hissettiler. Birçok kişi, bu özel gösterinin Cumhuriyet'in temellerini ve Atatürk'ün büyük katkılarını anma fırsatı olduğunu belirterek, “Atatürk'ün kıyafetlerini bu kadar yakından görmek gerçekten duygusal bir deneyimdi. Geleceğimiz için bize bıraktığı mirasa her zaman sahip çıkmalıyız” diye konuştular.


GURUR DUYUYORUZ
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını Çatalca'da bu denli özel bir etkinlikle kutlamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Atatürk'ün kıyafetlerinin sergilendiği defile, hem tarihimizi hatırlamamıza hem de Cumhuriyet'in değerlerini gelecek kuşaklara aktarmamıza büyük katkı sağladı. Bu coşkulu günü paylaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşatılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

Kaynak: MEHMET  YAVUZ GAYBERİ