Asmin, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Asmin ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Asmin ismi anlamı nedir?, Asmin kelimesi ne anlama gelmektedir?, Asmin isminin kökeni nedir?, Asmin kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Asmin ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Asmin isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Asmin nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

ASMİN NEDİR?

Asmin kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Asmin yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Kürtçe kökenli olduğu bilinen Asmin nedir? sorusunun cevabı olarak; ''bir dağ çiçeği'' cevabı verilebilir. 

ASMİN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Asmin isminin anlamı da ''bir dağ çiçeği'', ''ufuk, gökyüzü'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Asmin isminin kökeni Kürtçe'dir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Asmin isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Asmin ismini verebilirsiniz. ''bir dağ çiçeği'' gibi iyi bir anlama gelen Asmin ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Asmin ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Asmin isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

ASMİN ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Asmin isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Kürtçe kökene sahip kelimelerden biri olan Asmin isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Asmin adındaki kişiler, yaratıcı olurlar. Onlar için sorunlara, ya da olaylara farklı bir bakış açısı kazandırmak çok önemlidir. Yaratıcılık gerektiren mesleklerle ilgilenirler. Mimarlık onların favori mesleklerindendir. Kendilerine özgü bir kişilikleri vardır. Başka insanlardan kolay kolay etkilenmezler. Kendi tarzlarını oluştururlar. Yaptıkları her işe çok emek verirler. Azimli olurlar. Rutin hayat onlara göre değildir. Farklı yerlere gitmeyi, farklı giyinmeyi, farklı şeylerle ilgilenmeyi bir hayat felsefesine dünüştürürler. Yazmak ve okumak onların hayatının bir parçasıdır. Sürekli keşif içindelerdir. 

Editör: Orhan Duman