Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlarla yeni atamalar gerçekleştirildi.

BEDRİ TAN SAĞTÜRK GENEL MÜDÜR OLARAK ATANDI

Atama kararlarında oyuncu ve balet Bedri Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı.

1

TAN SAĞTÜRK KİMDİR?

Tan Sağtürk, 14 Temmuz 1969 tarihinde İzmir'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu.

Fransa'da eğitimine devam eden Sağtürk, 1991-1997 yılları arasında Fransız Devlet Balesi'nde çalıştı. Bu süreçte Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France ve Fransız Devlet Balesi Ballet National De France gibi prestijli topluluklarda baş dansçı olarak görev aldı. Daha sonra İstanbul'a dönerek İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde baş dansçı olarak sahne deneyimini sürdürdü.

Sanatçı aynı zamanda Diyarbakır, Mardin, Antep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kıbrıs'ta bale ve dans okulları kurdu ve Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi'ni açtı.

Koreograf olarak da tanınan Sağtürk, Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde "Kalp Sesi Projesi" adlı eserin koreografisini üstlendi. Ayrıca Fransız Devlet Balesi için Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı yapıtı hazırladı.

Sanatçı ayrıca dizi ve reklam filmlerinde de rol aldı. 15 Eylül 2023 tarihinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atanmıştır.

 TAN SAĞTÜRK'ÜN OYNADIĞI DİZİLER?

Alemin Kıralı (Kendisini)
Şöhret Okulu
Bez Bebek (Hakan)
Selena (Konuk Sanatçı)
Dolunay (Ahmet)
İkinci Bahar (Timothy Perkins)
Doktorlar-2013 (Levent Atahanlı)
Avrupa Yakası (Konuk Oyuncu)

TAN SAĞTÜRK'ÜN EŞİ KİMDİR?

Rus kökenli Alona Ataberk, ünlü balet Tan Sağtürk ile 'Romantika' adlı müzikalde tanışarak bir ilişkiye başladı. Daha sonra, 2009 Temmuz ayında Tan Sağtürk ile evlendi. Bu evlilikten Alona Ataberk'in Ada ve Leo adında iki çocuğu oldu.

Alona Ataberk, bir röportajında Türkiye'ye geliş hikayesini ve Tan Sağtürk ile tanışmasını şu şekilde anlattı: "Türkiye'ye, bir Türk ile evlenerek geldim. Bir gün Türker İnanoğlu ile tanıştım. Bana 'Romantika' müzikalinde oynamayı teklif etti ve ben kabul ettim. Aslında benim asıl mesleğim tercümanlık yapmaktı, Rusça-Türkçe tercümanlık. Ancak bu teklif hoşuma gitti ve denemek istedim. O dönemde evliydim ve Tan'ın da kendi hayatında farklı bir ilişkisi vardı."

TAN SAĞTÜRK'ÜN ESKİ AŞKLARI KİMDİR?

Bergüzar Korel ve Tan Sağtürk, 2 yıllık ilişkilerini evlilikle noktalayacaklarına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak yaz başında ikilinin beklenmedik bir şekilde ayrılmaları, Bergüzar'ın Paris tatilinden dönüşünde Binbir Gece dizisindeki rol arkadaşı Halit Ergenç ile aşk yaşamaya başlaması magazin dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ