Asgari ücret ve emekli maaşlarına dair tartışmalar devam ederken, MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu'dan yeni bir öneri geldi. Aksu, asgari refah seviyesinin belirlenmesini ve bu seviyenin altında geliri olan vatandaşlara devlet tarafından gelir desteği verilmesini önerdi. Bu formülün asgari ücret tartışmalarına kökten bir çözüm getireceğini belirtti.

Hükümet kanadı asgari ücrete ara zam ihtimaline kapıları kapatırken, Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’dan konuya ilişkin ilginç bir öneri geldi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Aksu, ‘kökten çözüm olacak’ diyerek önerdiği formülünü, “Bir asgari refah seviyesi belirlensin ve seviyenin altında kalanlara devlet gelir desteği versin” ifadeleriyle anlattı.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu

Aksu, formülünü şu sözlerle açıkladı:

“Asgari ücretin hem çalışanları hem de iş verenleri ilgilendiren boyutu var. Emekli maaşları da esas itibarıyla sosyal güvenlik sistemi içinde ödenen primlerle ilişkili bir durum. MHP olarak biz farklı bir öneri getiriyoruz. Bu konuda toplumun hangi kesimi olursa olsun, çalışan, emekli, her kesimle ilgili bir asgari refah seviyesinin belirlenmesi ve bu asgari refah seviyesinin altında geliri olanlara devlet tarafından gelir desteği verilmesi. Dolayısıyla bunun hayata geçirilmesi kökten bir çözüm olacaktır.”

Editör: Vesim Parlar