Kuşadası açıklarında dün gece meydana gelen olayda Yunan sahil güvenlik unsurları, akıntının etkisiyle Yunan karasularına kayan balık avlayan tekneye tacizde bulundu. Bağırıp çağıran Yunan ekipler, Türk teknesine uzun sopalarla vurup Türk karasularına kadar girdi. Türk vatandaşlar ise olay sırasında soğukkanlılığını korudu.

SINIRA KADAR KAÇTILAR

Teknedeki balıkçıların haber vermesi üzerine bir süre sonra bölgeye gelen Türk Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanlıları kovalamaya başladı. Yunanistan sınırına kadar süren kovalamaca sonrası, Türk Sahil Güvenlik ekipleri normale dönerek sınırda devriye görevini sürdürdü. Türk Sahil Güvenliğini gören Yunanlıların bölgeden kaçtığı anlar kameralara yansıdı.

"CAMLARIMIZI KIRDI, TAŞLADI"

Olayın yaşandığı Sarıhan Teknesi'nin sahibi Ali Sarıhan, "Sınıra ağ atmıştık, akıntıyla Yunan sularına kaydık biraz. Bot tam yol üzerimize geliyor. Far açtı bize yaklaştı. Bağırmalar oldu elinde demirle botu sıkıştırdı. Orta camımızı kırdı. Sonra tekrar geri geldi ve su bastı. Bizi yıkadı. Kuleyi de su bastı. Taşlarla bizi taşladı. Yunan Sahil Güvenliği hıncını alamadı bizim sulara girdi. Türk Sahil Güvenlik botu, Yunan Sahil Güvenliğin peşine takıldı. Kovalamaca oldu. Biz de ağımızı topladık. Mehmet Reis Balıkçılığa 3 el ateş edildiği söyleniyor ama net değil bilmiyorum. Orta katımız sıkıntı. Cihazlarımıza bir şey olmamıştır umarım" dedi.
 

Kaynak: İHA