Toplantı sırasında, yetkililer Arjantin ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkisine vurgu yaptılar ve ortak fayda ve eşitlik ilkesine dayalı ilişkileri güçlendirmenin önemini vurguladılar. Ayrıca, her iki ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin sürekli olarak büyüdüğünü vurguladılar. Son 20 yılda Türkiye, Savunma alanında önemli bir endüstri geliştirmiştir.

Bu çerçevede, Savunma endüstrisinde işbirliği yapmayı amaçlayan ve Savunma alanındaki modern sistemlerde bilimsel ve teknik kapasiteleri artırmayı mümkün kılacak bir İşbirliği Anlaşması çerçevesi geliştirmek isteyen Bakan Taiana ve Büyükelçi Budak, gelecekte bir Anlayış Memorandumu'nun temel çizgilerini belirlemek üzere ilerlemişlerdir. Bu Anlayış Memorandumu, savunma malzemelerinin araştırma ve geliştirme alanında endüstriyel işbirliğini, doğal afet risk yönetimini ve diğer konuları içerecektir.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Ajansı ile Savunma endüstrisi alanında işbirliği anlaşması imzalanması konusunda anlaşmışlardır. Bu anlaşma, her iki taraf arasında Savunma endüstrisi alanında işbirliğini geliştirmeyi amaçlayacaktır, üretim, edinme, malzemelerin bakımı, hizmetler ve ilgili teknik ve lojistik destek kapasitelerini iyileştirmek için.
 

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK