E-Devlet üzerinden eksper raporlarına erişim, araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak bir yenilik olarak öne çıkıyor. Bu uygulama sayesinde, eksper raporlarına ulaşmak için uzun süren prosedürlerle uğraşmaya gerek kalmayacak ve işlemler hızlı bir şekilde tamamlanabilecek.

Yeni bir düzenleme milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Kazaya karışmış araçlara ait eksper raporlarına artık e-Devlet üzerinden erişilebilecek. İşte detaylar...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, kazaya karışan araçlara ait eksper raporlarının artık e-Devlet üzerinden görüntülenebileceğini duyurdu.

Bu yenilikle, eksper atama ve rapor görüntüleme işlemleri e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla yapılabilecek.

Özellikle ikinci el araç alım-satım işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak bu uygulama, raporların anlık olarak takip edilmesini mümkün kılacak.

UYGULAMA RESMEN BAŞLADI

TÜSED tarafından yapılan açıklamada, "Hak sahibi ve/veya vekillerinin eksper rapor örneklerini eksperlerden talep etme süreçleri konusunda İcra Komitemiz gerekli girişimleri gerçekleştirmiştir. Bu sayede, hak sahipleri ve vekillerinin raporlara kolayca erişimi sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, uygulamanın 10 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girdiği vurgulandı.

ARTIK EKSPERTİZ RAPORLARI E-DEVLET UYGULAMASINDAN GÖRÜNTÜLENECEK

Söz konusu uygulamanın gerçek kişilere ilişkin Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden görüntülenebileceği kaydedilirken, "Bu çerçevede hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Sigortalılar, söz konusu uygulamaya e-Devlet üzerinden Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama adımı takip edilerek ulaşabilmektedir" bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ