Belçikalı yetkililer, yetkili kurumlardan sadece Apple'ın değil, diğer markaların modellerinin de incelenmesini talep ederek, daha fazla ülkenin iPhone 12 satışını yasaklamaya hazırlandığını bildirdi.

SON DAKİKA | iPhone fiyatlarına bir de KDV zammı! İşte en pahalı iPhone...  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Apple, 2020'de piyasaya sürülen iPhone 12 modelinin radyasyon standartlarına uyumlu olduğunu, birden fazla uluslararası kuruluş tarafından onaylandığını ve bu uyumluluğu kanıtlamak için çeşitli Apple ve üçüncü taraf laboratuvar sonuçlarını Fransız ajansına sunduğunu açıkladı.

Sektör uzmanları, telefonun radyasyon seviyelerinin, bilim insanlarının zararlı etkilerine dair kanıtların çok altında olduğunu ve bu nedenle herhangi bir güvenlik riski olmadığını belirtiyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, cep telefonlarının kullanımının herhangi bir olumsuz sağlık etkisi tespit edilememiştir.

Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde iPhone 12, Apple'ın resmi web sitesinden online olarak satın alınamamaktadır. Ancak bazı marketler, Amazon Fransa da dahil olmak üzere hala bu modeli satmaktadır.

NE OLMUŞTU

Fransız radyo frekanslarını düzenleyen ANFR kuruluşu, yaptığı testlerde iPhone 12'nin vücut tarafından daha fazla emilen elektromanyetik dalgalar yaydığını tespit etti. Bu tespitin ardından Apple'a, iPhone 12'nin 12 Eylül'den itibaren Fransız pazarından çekilmesi talimatı verildi. Bu nedenle Apple, bu tür bir müdahaleyle ilk kez karşı karşıya kaldı.

Fransa'nın dijital ekonomiden sorumlu Bakanı Jean-Noel Barrot, radyasyon sorununu düzeltebilmek için yazılım güncellemesinin yeterli olabileceğini belirtti. Salı günü bir Fransız gazetesine verdiği demeçte, "Apple'ın iki hafta içinde yanıt vermesi bekleniyor" dedi ve ekledi: "Eğer yanıt vermezlerse, tüm iPhone 12'lerin piyasadan geri çağrılmasını emretmeye hazırım. Kural, dijital devler dahil herkes için aynıdır."

ANFR'ın bulguları diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerin düzenleyicilerine iletiliyor. Barrot, "Bu kararın pratikte kartopu etkisi yaratabileceğini" ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ