Avustralya, bebeklerde fıstık alerjisini tedavi etmek için dünyada ilk kez yenilikçi bir yöntem uygulamaya koyuyor. Belirli çocuk hastanelerinde, doktor gözetiminde yürütülecek bu tedavi, fıstığa karşı bağışıklık kazandırmayı amaçlıyor. Program kapsamında, alerjisi olan bebeklere en az iki yıl boyunca kademeli olarak artan dozlarda fıstık tozu verilecek ve bu şekilde hassasiyetleri azaltılacak.

Anne ve Bebek Ürünleri - Mynet trend

Ulusal Alerji Mükemmeliyet Merkezi (NACE) Direktörü Profesör Kirsten Perrett, bu tedaviyle Avustralya’daki alerjik hastalıkların seyrini değiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu sayede daha fazla çocuk, yaşamı tehdit eden fıstık reaksiyonu riski olmadan okula gidebilecek” dedi. Oral immünoterapinin dünya çapında klinik çalışmalarda ve bazı uzman alerji merkezlerinde kullanıldığını ancak fıstık alerjisi için ulusal bir model olarak ilk kez uygulanacağını vurguladı.

En Güzel Kız Bebek İsimleri - Mynet trend

Avustralya Sağlık Bakanı Yardımcısı Ged Kearney, “Bu, fıstık alerjisini durdurma konusunda oyunun kurallarını değiştirebilir” şeklinde konuştu. Ücretsiz olarak sunulan bu program, sadece fıstık alerjisi teşhisi konmuş ve ülke genelindeki on hastaneden birinde tedavi gören 12 aydan küçük bebekler için geçerli olacak. Tedavi sürecinin sonunda yapılan gıda alerji testleriyle, fıstık maruziyetinin yarattığı risklerin azaltılması ve tolerans eşiğinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Bebek Kıyafetleri ve Bebek Giyim - Mynet trend

Avustralya, “dünyanın alerji başkenti” olarak tanınıyor; her 10 bebekten biri gıda hassasiyeti yaşıyor. Yer fıstığı alerjisi, Avustralyalıların yaklaşık %3’ünü etkiliyor ve bu alerjiden kurtulma şansı çok düşük olduğundan, okul çağındaki çocuklarda en yaygın gıda alerjisi olarak biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ