Olay, 1 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi 74946 Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evde gerçekleşti. İddialara göre, 3 çocuk babası olan 55 yaşındaki Hüseyin Çoban ve 51 yaşındaki eşi Mürüvvet Çoban'dan haber alamayan yakınları, aynı mahallede yaşayan ailelerine bilgi verdi. Hüseyin ve Mürüvvet Çoban çiftini ziyaret eden yakınları, evde kanlar içinde yatarken buldu. Olayın hemen ardından sağlık ve jandarma ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde çiftin olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma ekipleri, cinayet sonrası başlattıkları soruşturmada çiftin oğlu olan 26 yaşındaki Mücahit Mustafa Çoban'ı gözaltına aldı. Mücahit Mustafa Çoban'ın ifadesinde cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. İfadesinin ardından Çumra Jandarma Karakolu'na götürülen cinayet zanlısı, işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine gönderildi.


Anne ve babasını öldüren Mücahit Mustafa Çoban hakkında "Üst soy akrabayı öldürmek" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve şahıs, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemeye, çiftin yakınları da katıldı.

Mücahit Mustafa Çoban, savunmasında şunları söyledi: "Geçmişten gelen kişisel sorunlarım vardı. Arkadaşlarımdan başka bir olay nedeniyle tabanca aldım ve buna teşvik ettiler, bu yüzden bu işi yaptım. Olaydan bir gün önce, kız isteme meselesi nedeniyle babamla telefonla tartıştık. Bana 'seni evlatlıktan reddederim' dedi ve bu söz beni derinden etkiledi. Bu, çocukluğumdan beri süregelen bir sorunun sonucuydu. Ayrıca silahı temin eden arkadaşlarımdan da şikayetçiyim."



Daha sonra mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklikleri gidermek için davanın ertelenmesine karar verdi.

Kaynak: İHA