Ankara'nın merkezinde bulunan ve geniş bir kesim tarafından tanınan Kızılay AVM, iflas etti. Bu iflasın sebebi nedir? Kızılay AVM'nin tahliye tarihi ne zaman? İşte bu olayın ardındaki detaylar ve işsiz kalacak kişi sayısı...

KIZILAY AVM NEDEN İFLAS ETTİ?

Ankara Kızılay AVM, Yap-İşlet-Devret modeliyle 25 yıllığına Karsaklar Gayrimenkul'e verilmişti ancak şimdi iflas etmiş durumda. Türk Kızılayı, AVM'nin yönetimini devraldı ve burada süresiz kira sözleşmelerine sahip, iş yapma potansiyeli yüksek olan esnaflara ihtarname göndererek dükkânlarını boşaltmalarını talep ediyor.

KIZILAY AVM

Kızılay AVM'nin işletmesini üstlenen Karsaklar Gayrimenkul Yatırım İşletme A.Ş, 2018 yılından itibaren kira ödemelerini yapmayı kesmişti. Kira tahsilatı yapmak isteyen Türk Kızılayı ise alt kiracı olan esnaflara ihtar çekerek kira tahsilatı için adımlar atmıştı.

Ancak mahkeme, Kızılay AVM'yi Yap-İşlet-Devret yöntemiyle işleten Karsaklar Gayrimenkul'ün iflas etmediği gerekçesiyle kira tahsilatının bu şirketten yapılması gerektiğine karar verdi.

KIZILAY AVM NE ZAMAN BOŞALTILIYOR?

Karsaklar Gayrimenkul'ün 3 Ağustos'ta iflas başvurusu yapmasının ardından, mülk sahibi olan Türk Kızılayı, süresiz kira sözleşmesine sahip esnaflara ihtarname göndererek dükkânlarını en geç 2 Eylül Cumartesi gününe kadar boşaltmalarını talep etti.

KIZILAY AVM

KIZILAY AVM İFLASINDAN SONRA KAÇ KİŞİ İŞSİZ KALACAK?

Başkent Ankara'nın göbeğinde yer alan Kızılay AVM iflas etti. İşsiz kalacak kişi sayısı 4.000’in üstünde olduğu belirtildi.

haber merkezi

Editör: Eray Erginbaş