Nijerya'nın afet yönetim ajansı, haftalardır süren sel felaketinin ülkede yaklaşık 200 kişinin ölümüne yol açtığını belirtti. Evleri ve tarım arazilerini sular altında bıraktığını, özellikle de kuzey bölgelerinde gıda tedarikini tehdit ettiğini de açıkladılar.

TELAŞLI ÇABALAR

Yetersiz altyapı ve bakımı kötü yapılan barajların neden olduğu seller nedeniyle ölümler yaşanırken, 208 bin kişi yerinden edildi. Bu durum, yüz binlerce kişinin geçici barınaklara tahliye edilmesi için telaşlı çabaların başlamasına yol açtı.

EN KÖTÜSÜ 2022

Nijerya, çoğunlukla çevresel yönergelere uyulmaması ve yetersiz altyapının bir sonucu olarak her yıl su baskınları kaydediyor. Ülkenin on yıldır gördüğü en kötü su baskınları, 600'den fazla kişinin öldüğü ve 1 milyondan fazla kişinin yerinden edildiği 2022'de yaşanmıştı.

32 MİLYON İNSAN

Sel felaketi, Nijerya'nın hasadının büyük bölümünün yapıldığı kuzey eyaletlerinde şimdiye kadar 107 bin hektar tarım arazisini yok etti. Birleşmiş Milletler Gıda Ajansı'na göre; bunun sonucunda Nijerya dünyada en fazla aç insanın yaşadığı ülke konumunda bulunuyor. Ülkede 32 milyon insan, yani küresel nüfusun neredeyse %10'u, akut açlıkla karşı karşıya.

Kaynak: HABER MERKEZİ