Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği ve Ulu Cami Er Meydanı'nda gerçekleşen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Türk güreşinin en güçlü isimlerinin boy gösterdiği bu etkinlikte, pehlivanların kıyasıya mücadelesi nefes kesti. Üstün performans sergileyen Başpehlivan Mustafa Taş, tüm rakiplerini geride bırakarak altın kemerin sahibi oldu ve yeni bir başarıya daha imza attı. Güreşlerin ardından düzenlenen törende, dereceye giren pehlivanlara ödülleri takdim edildi.

KOL BAĞLAYAN PEHLİVANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Güreşlerin ardından yapılan törende konuşan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, “Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerimizde başpehlivanların kıyasıya mücadeleleri sonucunda altın kemerin sahibi Başpehlivan Mustafa Taş oldu. Ulu Cami Er Meydanı’nda kol bağlayan tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Güreş ağalığı ihalesini kazanan Özbay Ata’yı ve bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı Şeref Tatlı ağamızı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

GELENEKSEL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başkan Güzel, sözlerine devam ederken, Çatalca Belediyesi olarak geleneksel değerlere sahip çıkmanın ve bu tür etkinliklerle yaşatmanın önemine inandıklarını vurguladı.  Güzel "Bizler, ecdadımızdan miras kalan bu değerli spor dalını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çatalca Belediyesi olarak, sporun her alanında faaliyet gösteren gençlerimize ve sporcularımıza destek olmayı sürdüreceğiz. Bugünkü güreşler, spor müsabakası olmanın ötesinde, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, geleneklerimize sahip çıktığımız bir gün olarak hafızalarda yer edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR