Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. 18 Temmuz’da yapılacak seçimlerde şu ana kadar tek resmi aday olarak Servet Yardımcı başvuru dosyasını teslim ederek çalışmalarını sürdürüyor. Ancak mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin de koltukta kalmak istediği ve seçim öncesi kapalı kapılar ardında çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.

Bu süreçte, ünlü gazeteci Fatih Altaylı, kendi web sitesinde TFF seçimleriyle ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Altaylı, yazısında seçim sürecinin arka planındaki gelişmelere ve Büyükekşi’nin stratejilerine dair ilginç bilgiler sundu. İşte Altaylı’nın yazısında öne çıkan noktalar:

20076584_0-238-4599-2589

Seçimde aday olacağı konuşulan Erdal Alkış için ciddi bir iddia ortaya atan Altaylı, "Alkış’ın geçen hafta Ali Koç ile bir araya geldiği ve uzun bir görüşme ile projelerini anlattığı bilgisi bana kadar ulaştı." ifadelerini kullandı

altayli-kosnma

İŞTE ALTAYLI'NIN O YAZISI 

EURO 2024’ten döndük şimdi futbolumuzun gündemi Federasyon seçimleri. Şimdilik iki isim üzerinden konuşuluyor. Büyükekşi yeniden aday olup devam mı edecek, yoksa yerine Servet Yardımcı mı gelecek! Servet Yardımcı daha önde görülüyor.

Başından beri yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan olduğu için, Erdoğan’ın da desteklediği aday olduğu söyleniyor. Ekibinde yine Erdoğan’a yakın iş insanları var. Cemil Kazancı, Tahir Kıran, Süleyman Hurma bunların başlıcaları.

Başarısızlığına rağmen devam etmek istediği bilinen Mehmet Büyükekşi’nin ekibinden kimler olacağı ise belli değil ama mevcut yönetiminden Yusuf Günay çevresine Büyükekşi yönetiminde kalmak istemediğini söylüyormuş.

Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayları bu iki kişi ile sınırlı değil.

Bunlardan biri Erdal Alkış. Daha önce de TFF Başkan adayı olan ve iktidar partisine yakınlığı sır olmayan Erdal Alkış Sarıyer kulübü yöneticisi olmakla beraber Fenerbahçe sempatizanı olarak biliniyor.

Alkış’ın geçen hafta Ali Koç ile bir araya geldiği ve uzun bir görüşme ile projelerini anlattığı bilgisi bana kadar ulaştı. Ali Koç’un da Alkış’a gereken imzaları toplaması halinde gelip Kulüpler Birliği’nde sunum yapmasını istediği söyleniyor.

Adaylık için 61 imza gerekirken Alkış 50’ye yakın imza toplamayı başarmış.

Bir diğer ciddi aday ise eski Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık. Uzun zamandır futbolun içinde olan Uyanık da şu ana kadar 35 imza topladı ve 26 imza daha toplayıp aday olmaya uğraşıyor. Tüm adaylar arasında en sporcu ve en bağımsız görünen aday olan Uyanık’ın herhangi bir büyük ile de bir gönül bağı görünmüyor. 

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? Erdal Alkış hangi görevlerde bulundu,  mesleği ne?- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

ERDAL ALKIŞ KİMDİR?

Erdal Alkış 1966 yılında Kahramanmaraş Göksun'da dünyaya geldi.

İşletme tahsili yapan Alkış, erken yaşta iş hayatına atılmıştır, İlk firmasını 1986 yılında Kayseri'de kurmuştur. O günden itibaren kendi firmasını yönetmektedir. İlgi alanları; Teknoloji, Tarım, Çevre, Futbol yöneticiliği, Hava alanı-Deniz Limanı İşletmeciliği ve Enerji sektörüdür.

2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti Seçim koordinasyonunu bizzat yürütmüştür. 2002 yılı seçim çalışmaları ile alakalı "İlk 45 Gün" adında bir Anı Kitabı bulunmaktadır.

Erdal Alkış aynı zamanda Türk-Hint iş konseyi eski başkanıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde TFF Başkanlığı için resmen aday olmuştur.

Erdal Alkış, çerkes asıllı ve iki çocuk babasıdır. Rusça, İngilizce, Arapça, Çerkesçe bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ