Augusta Alışveriş Merkezi'ndeki bir yönetici, şirketin ve yerel kolluk kuvvetlerinin, nisan ayından sonra alışveriş merkezinde gerçekleşen ikinci silahlı saldırının ardından güvenlik prosedürlerini değerlendirdiğini söyledi. Alışveriş merkezi sözcüsü Ali Phillips'e göre; Richmond County Şerif Ofisi memurları, bir ayakkabı mağazası olan Snipes'ta meydana gelen saldırıya hemen müdahale etti.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Mağdura 1 kurşun isabet etti. Hayati tehlikesi olmayan yaralarla yerel hastaneye götürüldü. Phillips, "Bu, kiracılarımızdan biri olan Snipes'ın içinde meydana gelen izole bir olaydır. Moralimiz bozuk ve topluma bunu ciddiye aldığımızı anlatmak istiyoruz. Bunun korkutucu bir deneyim olduğunu biliyoruz, ancak topluma güvenlik protokollerimizi sürekli olarak gözden geçirdiğimizi ve değerlendirdiğimizi göstermek istiyoruz" dedi.

AYRINTI VERMEDİ

Phillips, alışveriş merkezinin güvenlik protokolleri hakkında ayrıntı vermeyi reddetti çünkü "bu, programın verimliliğini ve etkinliğini tehlikeye atacaktır" yorumunda bulundu. Saldırı; nisan ayında Augusta Alışveriş Merkezi'ndeki Dillard's mağazasında meydana gelen olaydan sonra gerçekleşti. Önceki raporlara göre; hem tetikçi hem de kurban, kolluk kuvvetleri gelmeden önce olay yerinden kaçtı. Kurban, yerel bir hastaneye kendi başına gitti ve kurşun yarası nedeniyle tedavi edildi.

YİNE BİZE DENK GELDİ

Phillips, "İlk olay da hedefli, izole bir durumdu. Ne yazık ki yine bize denk geldi. Sağlam bir programımız var ve Richmond İlçe Şerif Ofisi ile sürekli olarak çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. Saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ