Yetkililere göre; Google Haritalar'da bir "kısa yolu" takip eden adam Utah'taki bir dağdan kurtarıldı. 23 yaşındaki kişi, Strawberry Peak'te kurtarıldı. Wasatch County Arama ve Kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaştığı ve operasyonun yaklaşık üç saat sürdüğü belirtildi. Wasatch County Arama ve Kurtarma ekibi, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bu, Google'ın Springville ile Vernal arasında önerdiği kısa yoldu" dedi .

ARAÇ BAKIMLARINI YAPTIRIN

Yetkililer, adamın yaralanmadığını ancak dağdan inmek için yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Utah Karayolları Devriyesi ve Utah Eyalet İtfaiye Müfettişi, araçlarla ilgili acil durumlara hazırlıklı olmak için bazı güvenlik ipuçları verdi. Yetkililer, aracınızın bakımlarının yaptırılması gerektiğini ve acil bir durum olması halinde yanınızda alet ve diğer eşyaların bulunmasının şart olduğunu söyledi.

CEP TELEFONLARI ÖNEMLİ

Aile üyelerinizin telefon numaralarına ve diğer acil durum iletişim bilgilerine sahip, şarj seviyesi yüksek bir cep telefonuna sahip olmanız öneriliyor. Ayrıca, çekici şirketlerinin, sigorta acentenizin ve otomobil tamirhanelerinin numaralarını bulundurmak da faydalı olacaktır.

YİYECEK VE İÇECEK ALIN

Yetkililer; paltolar, şapkalar ve eldivenlerin yanı sıra şemsiyeler, battaniyeler ve yağmurlukların araçlarda bulundurulması gerektiğini söyledi. Mümkünse su dahil olmak üzere biraz yiyecek ve içeceği de araba yolculuklarında yanınıza alın. Bu arada sosyal medyadaki kullanıcılar yaşanan olayla ilgili, "İnsanlar telefondaki yol tariflerine odaklanmak yerine biraz da yola bakmalı. Benim altımda bir traktör olsa bile o yola girmem. Adam nasıl aracını sürmeye devam etmiş" tarzında yorumlar yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ