Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV'ye konuştu. Yaz transferlerine değinen Başkan Koç, hakem kararlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Transfer sezonuyla ilgili olarak Koç, "Başarılı bir transfer sezonu geçirdik. Sadece almada değil, satmada da. Belki de Süper Lig tarihinin en başarılı satışlarını yaşadık. Ne yazık ki bize ihracat teşvikleri verilmiyor. Sonuçta bu da bir sektör. Federasyonumuz inşallah bu konuya da eğilir." dedi.

TADİC AZ KALSIN YAŞ SINIRINA TAKILIYORMUŞ

Başkan Ali Koç, "Tadic, Fred, Szymanski buradaysa Mario'nun büyük katkısı var. Tadic hiç hesapta yoktu. Böyle bir imkan var dedi. Ben yaş konusundaki hassasiyetimi söyledim. Mario Branco beni ikna etti ve bu fırsat daha gelmez, 'Sadece futbolcu değil karakter alacağız' dedi. Szymanski'de bir rakibimiz onların lehine olması için sert topa girdi. Sonra öğrendik ki, bu rakibimiz tatildeyken oyuncu sessiz sedasız İstanbul'a getirilmiş ve tesislere götürülmüş. Ancak haber verilmesi gereken yerlere haber verilmediği için gerginlik olmuş" ifadelerini kullandı.

EN ZOR TRANSFERİ AÇIKLADI

"Toplantıdayız, Selahattin Bey başka bir konu için Londra'da transferde. Ben, Mario ve Okan'la oturuyoruz. İngiltere'den bir telefon geldi, 'Fred'i istiyorsanız acil gelin' diye. 2 saat sonra bir uçak vardı, ne bavulları vardı ne bir şeyleri. Atladılar uçağa gittiler ve o gece Manchester'da işi bitirdiler." diyen Koç, "Livakovic için 3 sene önce girişimde bulunmuştuk, öyle bir bonservis istendi ki olmamıştı.." dedi.

"En zor transfer Szymanski oldu." diyen Koç, "Süre uzun oldu. Ruslar çetin pazarlık yaptı. 1.5 - 2 daha fazlaya geldi ama iyi ki geldi."  şeklinde konuştu

"BİZ İLGİLENECEĞİZ"

Başkan Koç hakemlerle ilgili olarak, "Son derece garip pozisyonlar yaşadık. Neredeyse her maçta skora etki edecek hatalar yaşadık. Bazı yabancı oyuncularımız hayretler içindeydi. Buna rağmen hem hocamız, hem takımımız saha içinde kaldılar. Saha dışıyla ilgilenmediler. Biz ilgileneceğiz."

"FENERBAHÇE'NİN ÖNÜNE SET ÇEKİYORLAR"

Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 3 sezonun puan durumu. Bu sezon hariç. Fenerbahçe şampiyonluk adayı rakiplerinin ötesinde. Ancak burada şampiyonluk yok. Bu sadece bizle değil sistemle de alakalı. Fenerbahçe'yi sistematik şekilde önüne set çekme durumunu en güzel anlatan tablo bu." 

"DAYAK YİYORUZ"

"Bize çok kolay sarı kart gösteriyorlar. Dayak yiyoruz. Rakibe sarı kart çıkmıyor. Gereksiz, hiçbir şekilde sarı kart olmaması gereken pozisyonların maliyetlerini ilerleyen haftalarda kart aldıkça göreceğiz biz. Belki sonuçları etkileyecek müdahaleyi yapamıyorlar. Çünkü çok iyi performans sergiliyoruz. En azından ufak ufak ağaçtan parça koparıyorlar. Endişeliyiz."

"BU İSİMLERE TİTİZLİKLE BAKILMALI"

"Bazı şeyler anlatacağım. Bunlar sokak dedikoduları değil. Aleni şekilde hakem camiasında konuşulan mevzulara gireceğiz. Şu anda VAR koordinatörü Tolga Özkalfa maaşlı profesyonel olmasına rağmen aynı zamanda diş hekimi. İşlerinden dolayı 5 hakem seminerinin 3'üne katılamıyor. Bütün sistemi Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan'a bırakmış. Onlar VAR sistemini organize ediyorlar. Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Koray Gencerler ve Serkan Tokat'ın titizlikle bakılması gereken isimler olduğu etrafta konuşuluyor." 

BÜYÜKEKŞİ'Yİ ELEŞTİRDİ

"Mehmet Büyükekşi geçen sezon Lale Orta hanımefendi linç edilince ona sahip çıkmadı. Bir takımın maçında ağza alınmayacak küfürler edildi. O takım o tezahürattan dolayı sevk edilmedi. Hanımefendiye edilmeyecek küfürlere sahip çıkıyorsun ceza vermeyerek. Temsilci yazmamış. Yahu bütün stat bağırıyor. Açıklamasını istiyorum." 

"KİMSE ÇIKIP BENDE BELGE VAR DİYEMEZ"

Bir eski hakem çıkıyor. CD çıkarıyor, iddialar anlatıyor. Bir başkası çıkıyor elimde belgeler var diyor. Sezon sonu göstereceğim diyor. Tık yok. Etik Komitesi devreye girmiyor. Belge mi var elinde? Göster belgeyi diyeceksin. Belge yoksa bir daha kimse çıkıp bende belge var diyemez. Elinde belge olan der. Ayrıca eski bir hakem böyle vahim, ciddi iddialarda bulunmaz. Çalıştırmıyor Etik Komitesini. Tarafsız olan çalıştırır." 

Ben TFF Başkanı olsam geçen sezon derdim ki, 'Ne demek Lale Orta Fenerbahçeli? Bir başkan Beşiktaş'ın başkanıydı. Bir diğeri Fenerbahçe'de yıllardır Başkan vekilliği yaptı. Kendinize gelin derdim. O cesareti gösterirdim. Mehmet Büyükekşi yapmadı."

Editör: Elif Kızılçay