Fenerbahçe’de Serdar Aziz’den sonra Alexander Djiku’nun da sakatlanması Sarı-Lacivertli camiayı sıkıntıya sokarken, başkanlığının 5. yılında işi hiçbir şekilde şansa bırakmadan şampiyonluk yaşamak isteyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise harekete geçti.

Kulübün resmi internet sitesinden, “Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularımızdan Alexander Djiku'nun UEFA Konferans Ligi'nde oynadığımız Ludogorets maçında ayağına aldığı darbe sonrası hissettiği ağrı şikayeti nedeniyle Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde MR görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde; sağ ayak beşinci metatars kemiğinde non deplase kırık tespit edilmiştir. Tedavisine hemen başlanan oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklaması yayınlandığı sırada dış transferden sorumlu yönetici Selahattin Baki, Başkan Koç’un özel uçağıyla İspanya semalarındaydı.

DÜNYA YILDIZI İSTEDİ
“Djiku’nun yerine karakterli ve dünya çapında bir yıldız almalıyız” diyen Başkan Koç’un talimatıyla Madrid’e inen Selahattin Baki, daha sonra Sevilla’ya geçti ve Sergio Ramos ve menajeriyle masaya oturdu ve, “Sana Fenerbahçe forması giydirmek istiyoruz” teklifini iletti. 

PRENSİPTE ANLAŞTILAR
Bu sezon La Liga’da 13. olan Sevilla’da mutsuz olan ve 6 maçta forma giyen 37 yaşındaki İspanyol futbolcu, Selahattin Baki’nin bu transfer teklifine, “Prensip olarak evet diyorum. Ama ailemin de onayını almam gerekiyor. Çünkü onların mutluluğu benim için çok önemli. Zaten buradan 1 milyon 250 bin Euro aldığımı biliyorsunuzdur” diye karşılık verdi. Baki, Ramos ve menajeriyle daha sonra el sıkıştı.


Yaz transfer döneminde Suudi Arabistan kulüplerinden ve Galatasaray’dan gelen transfer tekliflerine olumsuz yanıt veren Ramos için Başkan Ali Koç’un Çarşamba günü İspanya’ya gitmesi ve daha önce Kazan’da Arina Fedorovtseva’nın, Milano’da Edin Dzeko’nun, Manchester’de Fred’in ailesini ikna ettiği gibi Ramos’u eşi Pilar Rubio’yu da ikna etmesi  ve ara transferde imzaların atılması bekleniyor.

GOLCÜ STOPER

Stoper olmasına rağmen attığı gollerle dünyanın en çok gol atan savunmacılarından olan Ramos, kariyerinde çıktığı 511 La Liga maçında tam 74 gol kaydetti, 30 da asist yaptı. 140 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Ramos'un Devler Ligi'nde ise 15 golü var. 

Kaynak: ELİF KIZILÇAY