Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında gündeme dair şok açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Ali Koç’un açıklamalarından satırbaşları


ŞİKE YAPILIYOR ELİMDE VİDEOLAR VAR”

“Alt liglerde inanılmaz bahis oynanıyor. TFF'ye gidiyorum. Gizli çekilmiş görüntüleri gösteriyorum. İki takım arasında pazarlık yapılıyor. TFF'nin burada ne yapması gerekiyor? Bu videolar benim elimde var. Bunların soruşturulması gerekmiyor mu?”

AA-20231105-32674809-32674804-FENERBAHCE_YUKSEK_DIVAN_KURULU (1)


“İSMAİL KARTAL BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA”

“Hocamız İsmail Kartal'ın PFDK'ya sevk edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Onun arkasında o kadar çok bilgiler, belgeler var ki ‘Artık yeter’ dedik. Biz bunu değiştirmek için görev süremizin kalan bölümünde bu iş için şampiyonluk kadar mücadele edeceğimizi belirtmiştir. Devlete, TFF'ye, her yere çağrı yapıyoruz; kimse kılını kıpırdatmıyor. Fenerbahçe olarak bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız”.

AA-20231105-32673310-32673308-FENERBAHCE_KULUBU_YUKSEK_DIVAN_KURULU_TOPLANTISI (1)

"TRABZONSPOR'U TEBRİK EDERİM, MAZERETE GEREK YOK”

“Dünkü maç buranın havasını biraz bozdu. Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Biz iyi değildik, mazerete gerek yok. Sezon başında 11 hafta sonunda 30 puanınız olacak deseler herkes kabul ederdi. Geçen sene de iyi gidiyorduk, bir Trabzonspor maçı sonrası işler kötüye gitmeye başladı. Sakın bu psikolojiye girmeyin. Bu sene işler bizim için olumlu anlamda çok daha farklı. Biz niye bu açıklamaları yapıyoruz, niye pazar gününü bekleyin dedim. Geçen hafta Türk futbolunda ilginç olaylar yaşandı. Çaykur Rizespor ve Pendikspor maçıyla ilgili sıkıntılarımız var. Pendikspor'da Ferdi'ye yapılanlar... Sonra maç sonrası İsmail hocamız PFDK'ya sevk edildi. Son derece naif ve saygısızlık olmayan bir açıklamaydı. Bu bizim için bardağı taşıran son damla oldu”.

AA-20231105-32674809-32674807-FENERBAHCE_YUKSEK_DIVAN_KURULU (1)

"TÜRK FUTBOLUNUN SUSURULUK’U OLABİLİR"

27 yıllık yardımcı hakem olan Kemal Yılmaz meslekten istifa etti. İstifa gerekçesi bizim işaret ettiğimiz konuları doğrular nitelikteydi. Fenerbahçe'ye karşı kurulan düzenin deşifresiydi. Bu mektup bile hakemlik müessesesini dibinden değiştirecek etkidedir. Son 6 günde yaşananlar başka bir ülkede yaşansa yer yerinden oynardı. Futbolun dinamikleri değişirdi. Bakalım bizim ülkemizde neler olacak? Her zamanki gibi görmezden gelip normalleştirilecek mi? Ya da bu yaşananlar Türk futbolunun Susurluk'u olacak mı?”

"BU İSİMLERİ KAFANIZA KAZIYIN"

“Kadir Sağlam, Koray Gençerler, Alper Ulusoy... Bu isimleri kafanıza kazıyın. Bunlardan kurtulmadan bu Futbol kurtulmaz. Ali Koç olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde bana gönderilen bir görüntü yok. 'Bunu incelemeniz lazım, ne bekliyorsunuz?' dedim. İki soru sorulmuş. Cumartesi yolluyorlar, üç gün içinde cevap verin diyorlar. '1- Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan maçın VAR kayıtları size gönderildi mi? 2- Söylemek istediğiniz başka bir husus var mı?' Olay bu. Senin fiziken çağırıp benim ifademi alman lazım. Benim, ilgili herkesin. Bu iddialarda bulunan kişi gerçekleri o kadar saptırabiliyor ki... Böyle yazıyla, iki tane ucuz soruyla soruşturulacak konular değil. Türk futbolunun selameti için sonuna kadar soruşturulması gereken konular bunlar”.



TFF 'BENİ BAĞLAMAZ' DİYOR, SENİ BAĞLAR!"

"Halk TV'de Murat Ağırel'in iddiaları endişe verici. TFF'nin açıklaması 'Beni bağlamaz' şeklinde. Seni bağlar! TFF, futbolu temiz tutmak zorunda".

“O BOŞANMA FUTBOLU İLGİLENDİRİYOR”

“Şimdi gelelim Hakan Ceylan-Leyla Ceylan konusuna... Bu boşanma davasında Türk futbolunu ilgilendiren iddialar vardır. Buna da herhalde boşanma davası, beni ilgilendirmez diye açıklama yapacaklar. Bu boşanma davasının içindeki, araştırılması istenen konular sonuna kadar araştırılmalı. Benim ciddi bilgi sahibi olduğum konularla neredeyse birebir bilgiler vermesi de ciddi unsur”.

"İZMİRLİ HAKEM GRUBU' OLAYI UEFA’YA GİDECEK”

“Biz bu 'İzmirli Hakem Grubu' olayını UEFA'ya, IFAB'a şikayet edeceğiz. Sahte rapor alan adamdan nasıl adil maç yönetmesini bekleyeceğiz? Dişlerini fırçalarken aynaya baktığında utanmıyor musun?”
 

"TFF BAŞKANI OLSAM RİVA'DAN ÇIKMAM"

"Kemal Yılmaz'ın açıklamasından sonra TFF Başkanı olsam Riva'dan çıkmam! Gece gündüz orada yatarım. Bakalım ne yapacaklar. Fenerbahçe lehine karar verdiğim için cezalandırılıyorum diyor adam! Ey Fenerbahçe camiası, ayaklanın! Bu, Fenerbahçe'ye karşı kurulan düzenin nasıl işlediğinin en büyük ispatıdır."

MHK BAŞKANI'NA: "KARAKTERİ ZAYIF"

"MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu için araştırma yaptık. Karakteri zayıf, omurgasız. Bu arkadaş mevki, makam seviyor. Onun için verilen her görevi yerine getirir. O da Ege Bölgesi'nden, Denizlili. Kim bunun başı kardeşim. Tolga Özkalfa ortaya çıkıyor."

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK