2004'ten 2012'ye kadar 8 yıl boyunca Fenerbahçe forması giyen, bu sezon ise Antalyaspor teknik direktörü olarak Türkiye'ye dönen Alex de Souza Rafine Sohbet YouTube kanalına verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. 

Alex-6

'ONU İZLEYEREK BÜYÜDÜM'

Ünlü sporcu 'Alex mi, Hagi mi?' sorusuna yanıt verdi ve 'Ben her zaman Hagi’yi söyledim. Çünkü Hagi yaş olarak benden daha tecrübeli bir oyuncu. Ben her zaman onu bir referans olarak aldım. Benden önce başladı benden önce bitirdi. Ben her zaman Hagi’yi seçtim. Hagi tabi ki Romanya Milli Takımı'nda da oynadı. Ben 94 Dünya Kupası'nda 17 yaşındaydım. Ben tabi daha sonra profesyonel oldum Palmeiras’ta. O dönemde Hagi çoktan Galatasaray’a gelmişti ve ben o dönemden beri izliyordum. Hagi o dönemden beri tanıdığım bir oyuncu aslında. Bana kim sorarsa şu ana kadar hep Hagi dedim, çünkü ben onu izleyerek büyüdüm.' dedi. 

PAHALILIKTAN BAHSETTİ

Öte yandan hayat pahalılığıyla ilgili de konuşan Alex de Souza; 'Açıkçası yıllar sonra Türkiye'ye döndükten sonra korkutucu bir biçimde hayat pahalılığını gözlemledim. Futbol da çok para gerektiren bir sektör olduğu için burada da pahalılık göze çarpıyor.' ifadelerini kullandı. 

Alex'in Türkiye'den ayrıldığı 2012 senesinde Türkiye'de yıllık ortalama enflasyon tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 6,16, üretici fiyatlarında (ÜFE) yüzde 2,45 idi. Alex de Souza'nın Antalyaspor'a imza attığı Mayıs 2024'te ise yıllık enflasyon yüzde 75,45 düzeyinde gerçekleşmişti.

Kaynak: DEMET SAROVA