Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll'ün kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, şirketin yaptığı 'Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' anketini sosyal medya hesabından paylaştı.


Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll'ün kurucusu ve yönetici Özer Sencar, araştırma şirketinin yapmış olduğu 'Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' anketini sosyal medya hesabından paylaştı.
 

Türkiye genelinde 28 ilde, 1784 kişi ile yapılan araştırmada, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait veriler incelendi. Anket sonuçlarına göre, AKP'nin oy oranı Nisan ayında yüzde 31,1 iken Temmuz ayında 26,1'e geriledi.


AKP ve CHP'nin 14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçim Sonuçları'nın bilgisinin de yer aldığı ankette, kararsızlar dağıtılarak iki partinin yüzdesel farkları paylaşıldı.

Aynı dönemde CHP'nin oy oranı ise Nisan ayında yüzde 35,9'dan Temmuz ayında 33,8'e düştü.


Buna göre Nisan ayında yapılan ankette AKP'nin oyu yüzde 31,1 olurken Temmuz ayında 26,1'e gerilediği, CHP'nin ise Nisan ayında yüzde 35,9 oy alırken Temmuz ayında ise yüzde 33,8 aldığı görüldü.
 

AK Parti ve CHP arasındaki farkın açıldığı bu anketi değerlendiren Sencar, "Dar gelirlilerin tepkisi nedeniyle AK Parti'nin oyları 3 Kasım 2002’den bu yana en düşük seviyeye inmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ