AK Parti eski milletvekili Nevzat Ceylan’ın 41 yaşındaki oğlu Alperen Ceylan'ın, alkollü araç kullanırken trafik çevirmesine takılınca polise direnme suçundan ceza aldığı, aylarca arandığı süre boyunca ise kamu görevinde çalıştığı ortaya çıktı. 

 İsmail Saymaz, "Eski AK Partili vekilin oğlu tutuklandı: Alkol, taciz, nüfuz kullanma…" başlıklı yazısında, "Geçen 14 Ağustos’ta Ankara Emniyeti’nin ihbar hattına, 19 Mayıs Stadyumu yerleşkesindeki inşaat alanı içerisinde alkollü bir kişinin mesai arkadaşına saldırdığı ihbarı düştü" diyerek Ceylan’ı tutuklamaya götüren olayı anlattı. 

"POLİSE KARŞI DİRENDİ"

Saymaz şu ifadeleri kullandı; "Ekipler hemen Altındağ İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ulaştı. N.T. adlı kadın memur ihbarı doğruladı. Aynı kurumda bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Alperen Ceylan’ın kendisine küfrettiğini, yüksek sesle bağırıp saldırdığını ve eşyaları kırıp döktüğünü söyledi. Polis olayı Ceylan’dan da dinlemek istedi."

Gazeteci tutanakta yazanları aktardı: “Alkol koktuğu anlaşılmıştır. İdari işlem yapılmak üzere GBT sorgulaması yapılmak istenmiştir. Alkol etkisiyle kimlik beyanında bulunmak istememesi, biz görevlilere pasif direnme göstermesi üzerine takviye ekip istenmiştir. 74174 kod no’lu ekibin intikali esnasında Alperen Ceylan, mesai arkadaşlarının ve bizim iknamızla kimlik ibrazında bulunmuştur.” 

AYLARDIR ARANIYORDU

Saymaz'ın yazısına göre, Alperen Ceylan, bu noktada Türk Parlementerler Birliği’nin milletvekili ailelerine verdiği kartı gösterip GBT’den kurtulmak istedi. Polisin geri adım atmaması üzerine yapılan sorgulamada ise Ceylan’ın daha önce polise direnme suçundan ceza aldığı ve aylardır arandığı fakat buna rağmen kamuda çalışmaya devam ettiği anlaşıldı.

Ceylan'ın cezasının kesinleştiği davadan tutuklanarak cezaevine konduğunu belirten Saymaz; "Ceylan, bir arkadaşıyla Bolu’da alkol aldı. Trafik çevirmesinde yakalanınca babasının milletvekilliğini gerekçe göstererek, tutanak tutulmasını engellemek istedi. Ancak polisler yaşananların hepsini kayda geçirdi. Ceylan’ı mahkum ettiren o tutanak oldu." dedi. 

 SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ceylan'ın saldırdığı belirtilen N.T. şikayetçi olurken, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün de iş yerine alkollü gelmek, kamu malına zarar vermek, iş arkadaşları ve idarecilere hakaretten idari soruşturma başlattığı belirtildi.

"Bakanlık, ceza vermeye kararlı görünüyor. Ceylan, memuriyetten atılabilir" diyen Saymaz, şunları söyledi; "Siyasi müdahale olmazsa tabi! Çünkü… Ceylan’ın, eski milletvekili olan babasının torpiliyle Battalgazi Belediyesi’ne istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak atandığı, ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçtiği iddia ediliyor.

Ceylan’ın geçen yıl il müdürlüğünde çalışırken bir başka kadın personeli taviz ettiği ancak bu dosyanın kapatıldığı ileri sürülüyor. Ceylan’ın göz önünden uzaklaşması için Altındağ İlçe Müdürlüğü’ne tayin edildiği savunuluyor."

Muhabir: LİLA OKYANUS