Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı 'Gelsin Meclis'ten konuşsun' çağrısı Türkiye'nin gündemine oturmuşken dün TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi ise yaralandı.

Gazeteci Ahmet Hakan, yaşanan son gelişmeleri ‘Teröristleri kudurttuğuna göre’ başlıklı yazısında değerlendirdi ve “Daha sadece adı telaffuz edilmişken, henüz hiçbir şey belli olmamışken, Bahçeli’nin çağrısı tartışılırken, Öcalan’la yeğeni görüşürken, bir umut doğmuşken, barışın yüz adımından ilk adımı atılmışken, belirsizlik devam ederken Türkiye’nin gözbebeği, hepimizin gururu TUSAŞ’ımıza pusu kurdular, saldırdılar, kan döktüler” dedi. 

DEVLETBAHCELI (1)

'AYNEN DEVAM TÜRKİYE'

Yazısının devamında ‘saldırıdan çıkarılacak sonuçları’ sıralayan Ahmet Hakan; 'Teröristler kudurmaktadır. Ağababaları telaştadır. Terörizmin arkasındakiler kanlı mesajlar göndermektedir. Türkiye’nin bölgede bir barış adası olmasını istemeyenler harekete geçmiştir. Kalleşler ayaktadır. İsrail’i, ABD’si... Hepsi olağan şüphelidir.' ifadelerini kullandı. 

Ahmet Hakan; “Madem öyle aynen devam Sayın Cumhurbaşkanı. Aynen devam Sayın Devlet Bahçeli. Aynen devam Sayın Özgür Özel. Aynen devam DEM Parti. Aynen devam Türkiye. Aynen devam. Aynen devam. Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan örgütü dağıttığını açıklasın’ demesi bile yeterince şaşırtıcıydı, yeterince şok ediciydi, yeterince gürültü koparıcıydı. Karşımızda vatan için hıncını sineye çeken, millet için geçmişi sineye çeken, devlet için öfkesini sineye çeken, ortak gelecek için kinini sineye çeken, tam bağımsızlık için nefretini sineye çeken Bir Devlet Bahçeli var” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY