Trendyol Süper Lig'de 9. hafta maçları sona erdi. Bu haftada Galatasaray ve Beşiktaş 3 puan alırken, Fenerbahçe Samsunspor deplasmanında 2 puan kaybetti. Ahmet Çakar haftanın öne çıkan sonuçlarını ve gelişmelerini değerlendirdi. Teknik direktör Jose Mourinho ile ilgili eleştirilerini dile getiren Çakar şunları söyledi:

Ahmet Çakar'dan Jose Mourinho'ya olay sözler: 'Fenerbahçe'yi kobay gibi kullanıyor' - Resim: 1

"HER GEÇEN HAFTA FENERBAHÇE'YE ZARAR VERİYOR"

"Fenerbahçe'nin bu halde olmasının baş sorumlusu, Mourinho'dur. Kafasının dikine giden, Fenerbahçe'yi bir kobay gibi kullanan, mağrur ve kibirli Mourinho, her geçen hafta Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Livakovic dışında kendini geliştirmiş, daha iyi oynayan, daha güçlü olan hiçbir oyuncu yok. Mesela Fred, mesela Dzeko… Bunlar geçen sene çoğu zaman etkili oldular ama bu sene tık yok..."

Ahmet Çakar'dan Jose Mourinho'ya olay sözler: 'Fenerbahçe'yi kobay gibi kullanıyor' - Resim: 2

"MÜTEVAZİ TAKIMLARA KARŞI SKORU KORUYAMIYOR"

"Fenerbahçe'de her an sonucu kişisel becerisiyle değiştirme yeteneğine sahip Maximin'i ilk 11'de başlatmıyor. Üstelik Samsun maçı deplasmandaydı ve Maximin'in kontratağa çabuk çıkma özelliğinden de yararlanması gerekirken sırf Tadic istemiyor diye, Maximin'i kesti. İrfan Can, geçen yılların en etkili isimlerinden biriydi, onu da neredeyse hiç kullanmadı. Ta ki ikinci yarıda Samsun golü atıp beraberliği yakalayınca hem Maximin'i hem de İrfan'ı kurtarıcı olarak sahaya sürdü. Samsun maçı ikinci maçı, sezon başı İzmir'de oynanan Göztepe müsabakası da var. 2-0'dan son dakikalarda puan kaybı yaşandı, tıpkı Samsun'da yaşandığı gibi. Fenerbahçe mütevazi takımlara karşı skoru koruyamıyor. Son 15-20 dakikada tüm kontrolü rakibine veriyor ve tabii ki son saniyelerde de cezalandırılıp iki maçta 4 puan kaybediveriyor. Mourinho'lu F.Bahçe, önemli maçların hiçbirini kazanamadı. Lille'e elendiler, arkasından G.Saray'dan evlerinde 3 yediler, iki tane de mütevazi Anadolu takımına son saniye golleriyle 4 puan kaybettiler."

Kaynak: HABER MERKEZİ