İngiliz öğretim görevlisi Alison Hough, Mart 2016'da burun kanaması ve burun tıkanıklığı şikayetiyle pratisyen hekime gitti. Şikayetler devam edince Royal Stoke Hastanesi'ne sevk edildi. 59 yaşındaki kadın, biyopsi sonuçlarını gördüğünde şok geçirdi.

‘Adenokarsinom’ adı verilen kanserli bir tümörle yüzleşti. Sinüsleri çok şişmiş olduğundan ağlamak tehlikeli bir burun kanamasına ve ardından ölüme neden olabilirdi. Bu yüzden güçlü kalması gerekiyordu .

Tek hayali 2017’de kızının düğününde orada olmaktı. Bu yüzden cerrahların tümörün tüm burnunu, sağ gözünü ve sağ yanağının bir kısmını çıkaracağı 17 saatlik bir ameliyatı cesurca kabul etti.

Uzmanlar, tümörün alınmasını planlamak ve ameliyattan sonra bazı özelliklerini yeniden oluşturmak için yüzünün 3 boyutlu baskısını kullandı. Çığır açan prosedür başarılı oldu ve 5 çocuklu büyükannenin, 6 haftalık zorlu radyoterapinin de yardımıyla kanseri yendiği açıklandı.

7 yıldır son derece sağlıklı bir yaşam süren Alison Hough, “Mutsuz olsam, ağlasam belki de ölecektim. Doktorlar bana torunlarımı görme, kızımın evlendiğini görme ve orada olma şansını verdiler. Hayatımı en iyi şekilde yaşıyorum. Çok mutluyum ve Barbados'a tatile gitmem veya dünyayı dolaşmam gerektiğini düşünmüyorum; sadece hayatımın tadını çıkarıyorum. Dayanıyorum ve 7 yıldır yaşıyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ