Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen "Ağaçlarda Budama Atölyesi," katılımcılara ağaç budama sürecinde uzmanlar eşliğinde adım adım rehberlik ediyor. Hem teorik hem de pratik bilgilerin paylaşıldığı atölye, ağaç budamanın inceliklerini öğrenmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor.
TÜRÜNE GÖRE BUDAMA YÖNTEMLERİ
Atölyede, katılımcılara budama işleminin tanımını, amaçlarını ve çeşitli tekniklerini ayrıntılı bir şekilde öğretiliyor. Ağaç budamasının mevsimlere göre uygun zamanlarda yapılması gerektiği konusunda geniş bir bakış açısı sunarak, katılımcılar bu önemli konuda bilgilendiriliyor. Genç ağaçlar, meyve veren ağaçlar ve süs bitkileri gibi farklı türlerin özel budama tekniklerini öğretmek de atölyenin odak noktalarından birini oluşturuyor.


ALETLERİN KULLANILMASI
Uzman rehberler eşliğinde yapılan uygulamalı çalışmalar aletlerin doğru kullanımı, budama için gerekli malzemelerin seçimi ve bu malzemelerin nasıl kullanılacağı gibi pratik bilgiler, katılımcılara saha içinde güvenli ve etkili bir şekilde ağaç budama sürecini öğrenme imkânını da sunuyor.  

Kaynak: MEHMET  YAVUZ GAYBERİ