Taliban yetkilileri, doğu Afganistan'daki şiddetli yağmurların en az 40 kişiyi öldürdüğünü ve yaklaşık 350 kişinin yaralandığını söyledi. Ayrıca, ana otoyolda bir otobüsün devrilmesi sonucu en az 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

347 YARALI GETİRİLDİ

Halk Sağlığı Bakanlığı Sözcüsü Şerafat Zaman Amar, pazartesi günkü fırtınada 40 kişinin hayatını kaybettiğini, Nangarhar'daki bölge hastanesine tedavi için 347 yaralı getirildiğini doğruladı. İl sözcüsü Sediqullah Kurayşi'ye göre; Surkh Rod bölgesinde evlerinin çatısı çöken aileden 5 fert son nefesini verdi. Diğer dört aile üyesi de yaralandı.

400 EV YIKILDI

Nangarhar'da yaklaşık 400 ev ve 60 elektrik direği yıkıldı. Birçok bölgede elektrik kesintisi yaşandı ve Celalabad şehrinde sınırlı iletişim yaşandı. Hasarın boyutu hala değerlendiriliyor. Dünya Gıda Programı'na göre; mayıs ayında aşırı yağışlar, çoğunluğu kuzeydeki Baghlan'da olmak üzere 300'den fazla kişinin ölümüne ve binlerce evin yıkılmasına neden oldu.

NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Taliban'ın resmi haber ajansı Bakhtar, Kabil ile Belh'i kuzeydeki Baghlan eyaletine bağlayan ana otoyolda bir otobüsün devrilmesi sonucu en az 17 kişinin öldüğünü, 34 kişinin de yaralandığını bildirdi. Kazanın nedeni henüz belirlenemedi ancak ülkede bu tür kazaların çoğunda kötü yol koşulları ve dikkatsiz sürüşün rol oynadığı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ