Adana’nın Çukurova ilçesinde yaşanan korkunç olay, bir ailenin iç yüzünü gözler önüne serdi. 1 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında Dört Mahallesi Topalak Sokak’taki bir apartman dairesinde meydana gelen olay, hem kısmi bir hukuki çatışmanın hem de büyük bir trajedinin simgesi oldu.

Ev Yaptığı Halası İçin 300 Bin TL’lik Masrafını İstedi, Öldürüldü

Kayacan, halası Hülya A.’ya 2022’de yaşadığı deprem korkusundan dolayı apartman dairesinden oturamayacak durumda olduğunu belirterek, evinin karşısında bulunan arsaya prefabrik bir ev yaptı. Evin masrafı olarak 300 bin TL ödeyen Burak Kayacan, bu parayı halasından tahsil edemeyince, 1 Temmuz günü halasını arayarak alacağını talep etti. Telefon görüşmesinde Hülya A., “Parayı ödemeyeceğiz, orası bizim evimiz” şeklinde yanıt verdi. Kayacan’ın, “Bu evi yıkarım, size de yar etmem” cevabını verdiği konuşmanın ardından, olaylar hızla gelişti.

Hülya A.’nın eşi Kemal A., Gaziantep’ten gelir gelmez oğlu Emre Doğan A. ve Akın A. ile birlikte Burak Kayacan’ın evine baskın düzenledi. Çıkan kargaşada tabanca kullanılırken, Burak Kayacan evde bulunan av tüfeğiyle karşılık verdi. Silahlı çatışmaya dönüşen kavga sonucunda Kemal A. bacağından, Burak Kayacan göğüs ve karnından, Mahmut Demir ise ayağından vuruldu. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olan Burak Kayacan, Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Cinayet Polisleri Şüphelileri Kısa Sürede Yakaladı

Olayın hemen ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki KGYS kameralarını inceledi ve şüphelilerin saklandığı adresleri tespit etti. Kısa süre içinde 6 şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü. Yaralı olarak kaçan Kemal A. ise tedavi edilmek üzere özel bir hastaneye kaldırıldı.

Kayınvalidesi Fadime Yıldız, Olayı Gözyaşları İçinde Anlattı

Burak Kayacan’ın kayınvalidesi Fadime Yıldız, olayın detaylarını gözyaşları içinde anlattı. Yıldız, “Halasının arsasına ev yaptı. Aradan 1,5 yıl geçti, parasını vermeyip, oyaladılar. Telefonla konuştuğumda bana, ‘Gelsin, Kemal eniştesiyle konuşsun. Ölümüne susamış herhalde’ dedi. O gün namaz kılmak için odaya girdim. Dışarı çıktığımda Kemal, kapıya tekme vurup içeri girdi. Evi kuşatarak silahlarla ateş açtılar. Burak yere düştüğünde kucağında aldım, ama ölmüştü. İyilik yaptı, karşılığında kötülük buldu. Allah onları bildiği gibi yapsın” sözleriyle yaşadığı acıyı dile getirdi.

Burak Kayacan’ın Ardında 4 Çocuk Bıraktı

Olayın ardından, Burak Kayacan’ın 4 çocuk babası olduğu öğrenildi. Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Kayacan’ın cenazesi Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi.

Şüphelilerin Emniyetteki İşlemleri Devam Ediyor

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Kemal A.’nın ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA