Portakal, limon ve greyfurt gibi ürünleri yıl boyunca yemek için iyi bir neden var. Sadece C vitamini, lif ve flavonoidler gibi antioksidanlar açısından zengin olmakla kalmıyorlar. Aynı zamanda araştırmalar; bunları tüketmenin belirli kanser türlerinde riski azaltabileceğini söylüyor.
RUH SAĞLIĞINA BİLE
Hatta ruh sağlığınıza bile fayda sağlayabilir: Yakın zamanda yapılan bir araştırma, narenciye yemenin depresyon riskini azaltmakla bağlantılı olduğunu buldu. Öğleden sonra atıştırması için bir portakal alabilirsiniz. Ancak onları bütün olarak yemek, bu meyvelerin tadını çıkarmanın tek yolu değildir.
SALATA ÇÖZÜMÜ
Mandalinaları roka ve keçi peyniriyle bir salataya ekleyin. Sebzelerin üzerine limon suyu sıkın. Hatta portakal dilimlerini dondurup kolay bir şerbet için biraz yoğunlaştırılmış sütle karıştırabilirsiniz.