Beşiktaş, hafta sonu Trabzonspor ile Süper Lig'de önemli bir maça çıkacak. 17 Eylül Pazar günü Papara Park Stadyumu'nda oynanacak Trabzonspor - Beşiktaş maçı öncesinde siyah beyazlılarda şok bir gelişme yaşandı. Afrika Kupası elemeleri için ülkesi Kamerun'a giden Vincent Aboubakar'ın dönüşünde gecikme yaşandı. Ailevi durumları nedeniyle kulüpten ve Şenol Güneş'ten izin alan Vincent Aboubakar'ın gelişi gecikti. Henüz Türkiye'ye dönmedi. Bu durum Beşiktaş taraftarının Vincent Aboubakar, Trabzonspor maçında oynamayacak mı? sorusunu sormasına neden oldu. İşte cevabı...

VINCENT ABOUBAKAR, TRABZONSPOR MAÇINDA OYNAYACAK MI?

Vincent Aboubakar'ın Türkiye'ye gelişi gecikti. Cuma günü İstanbul'da olması bekleniyor. Uçak yolculuğu nedeniyle yorgun olacağı ve Trabzonspor maçında forma giyemeyeceği iddia edilse de Vincent Aboubakar, Trabzonspor maçı kafilesinde yer alacak. Şenol Güneş de kendisine ilk 11'de şans verecek. Çünkü Kamerunlu golcünün maç eksiği ya da idman eksiği bulunmuyor. Hazır ve fit durumdaki Vincent Aboubakar'ın maçtan bir gün önce dinlenip, Trabzonspor karşısında ilk 11'de oynaması bekleniyor.

VINCENT ABOUBAKAR, BEŞİKTAŞ'I SIRTLIYOR

Vincent Aboubakar, bu sezon Süper Lig'de oynanan 3 maçta da forma giydi. Ancak gol katkısı veremedi. Sadece 1 asist gerçekleştirdi. Avrupa'da ise Süper Lig'in aksine takımı adeta sırtlıyor. Konferans Ligi elemelerinde 6 maçta 5 gol atan Vincent Aboubakar, Beşiktaş'ın gruplara kalmasına büyük katkı sağladı.

Beşiktaş'a geçen sene devre arasında transfer olan Vincent Aboubakar, Süper Lig'de oynadığı 16 maçta 13 kez fileleri havalandırmıştı. Ayrıca 3 asist gerçekleştirdi. Wout Weghorst'un Manchester United'a transferi sonrasında Beşiktaş'a imza atan Vincent Aboubakar, Hollandalı golcüyü gelir gelmez unutturdu.

AFRİKA KUPASI'NA GİDECEK

Vincent Aboubakar, Kamerun ile Afrika Kupası'nda mücadele edecek. Bu durum Beşiktaş taraftarını da düşündürüyor. Çünkü Süper Lig, Afrika Kupası dönemi boyunca devam edecek. Kamerun'un finale kadar gitmesi durumunda Beşiktaş, golcü oyuncusundan uzun süre yararlanamayacak.

CENK TOSUN DA DÖNÜYOR

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar ile iyi bir ikili olan Cenk Tosun da sakatlığını atlattı. Son maçlarda süre almaya başlayan Cenk Tosun'un yavaş yavaş 90 dakikalık performansa ulaşması bekleniyor. Şenol Güneş, Vincent Aboubakar gibi Cenk Tosun'a da oldukça güveniyor.

Editör: Orhan Duman