Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna, İsrail Gazze'yi saldırarak karşılık vermişti. Bu çatışmalar sırasında Gazze'deki ölü ve yaralı sayısı artarken, durum her geçen dakika kötüleşiyor.


Gözler Gazze sınırında | İsrail kara harekatı hazırlığı yapıyor (Hamas -  İsrail çatışmalarında 9. gün) - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

ABD Başkanı Joe Biden, CBS News kanalının "60 Minutes" programına katılarak, İsrail'in Gazze'yi işgalini desteklemediğini, ancak Hizbullah ve Hamas gibi aşırılıkçı grupları yok etmesi gerektiğini belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ise İsrail ile dış ilişkilerin askıya alındığını açıkladı.


İsrail'den Gazze şehrindeki Filistinlilere "bölgenin güneyine geçin"  çağrısı İhlas Haber Ajansı

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını gece boyunca sürdürdü. Gazze'de yaşanan insani kriz hızla kötüleşirken, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Gazze'deki hastanelerde yakıtın sadece 24 saat yeteceğini bildirdi ve temel tedariklerin tükenme riskine dikkat çekti.


AA-20231013-32397838-32397828-ISRAILIN_GAZZE_SERIDINE_SALDIRILARI_7_GUNUNDE_DE_SURUYOR

Ayrıca, Kolombiya Devlet Başkanı'nın İsrail'e karşı yaptığı açıklamalar üzerine, Tel Aviv Büyükelçisi İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve İsrail, Kolombiya'ya askeri ihracatı durdurdu. Gazze'de ise BM'nin Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), insani krize dikkat çekerek 400 bin kişinin evlerini terk edip Gazze'deki okul ve binalara sığındığını açıkladı.

Kaynak: haber merkezi-iha