Sosyal medyada gündem olan yeni bir iddia, Nejat İşler'i konuşmaya başlattı. 2014 yılında septik şok geçirip ölümle burun buruna gelmiş, ayrıca ayak ve el parmak uçları kesilmiş olan 51 yaşındaki oyuncu, alkol alışkanlığından kurtulmakta zorlanıyor.


Alkol nedeniyle daha önce defalarca hastaneye kaldırılan Nejat İşler'in, benzer bir sorunla tekrar hastaneye başvurduğu iddia ediliyor. Sabah gazetesinin yazarlarından Bülent Cankurt'un köşesinde bu konuyla ilgili şunlar yazıldı:

GÜNLERDİR HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Nejat İşler, pazartesi günü Nişantaşı'ndaki bir hastanede tedavi altına alındı ve dün öğle saatlerine kadar hala hastanede kalıyordu. Taburcu olma zamanı hakkında net bir bilgi edinemedim, ancak kendisinin rol aldığı dizinin yeni sezon çekimlerinin 18 Eylül'de başlayacak olması, çekimlere katılmasının zor göründüğünü gösteriyor.



Daha önce bu kötü alışkanlığı yüzünden iş kayıpları yaşayan ve projelerden çıkarılan Nejat İşler için, umarım tekrar aynı sorunlarla karşılaşmaz.

NEJAT İŞLER KİMDİR?

Genç tiyatrocu Nejat İşler, 28 Şubat 1972 tarihinde İstanbul'un Eyüp semtinde doğdu. İşçi bir ailenin torunu olarak dünyaya geldi ve ailesinde bir ablası bulunmaktadır. İlköğrenimini tamamladıktan sonra Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ne devam etti. Okul değişikliği sonrasında popülerlik kazanmak ve derslerden kaçmak amacıyla okulun tiyatro kulübüne katıldı ve kısa sürede tanınmaya başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversiteye giremeyince para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Ancak işler beklediği gibi gitmedi ve borçlar birikti. Borçlarını ödemek için Mahmutpaşa'dan t-shirt alıp Teşvikiye'de satmaya karar verdi. Kış aylarında ise t-shirt yerine kitap, dergi ve plak satışı yapmıştır.

İki yıl sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf Bölümünü kazandı, ancak iki yıllık eğitimi askerlik nedeniyle tamamlamadı.

Satış işlerine on yıl kadar devam ettikten sonra bir gün Taksim'de bedava gösterilen "Danton'un Ölümü" adlı tiyatro eserini izledi. Bu deneyim sonrasında tiyatro yapma fikri aklına geldi ve dayısının yanına gittiği Eskişehir'de konservatuara başvurdu. Başvurusu kabul edilerek İstanbul'a döndü ve Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuara katıldı. 1991 yılında bu konservatuardan mezun olana kadar devlet tiyatrosu ve televizyon dizilerinde rol aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ