Samuel L. Jackson, GQ dergisi için kariyer röportajına katıldı. Marvel'ın ilk dokuz filmlik anlaşmasını hızla tamamlamasının kendisini şok ettiğini belirtti. Bu teklif, 2008'deki "Iron Man" filminin sonundaki kısa rol ile başladı.

BİRAZ ÇILGINCA

O zamandan beri, birden fazla "Avengers" da dahil olmak üzere bir düzine Marvel filminde rol aldı. Ünlü oyuncu, "Teklifi duyduğumda 9 film çekmek için ne kadar hayatta kalmam gerektiğini düşündüm. 2.5 yılda 9 film yapacaklarını bilmiyordum. Bu biraz çılgınca..." diye konuştu.

ÖDÜLLER YERİNE

Jackson daha önce Los Angeles Times'a verdiği demeçte, Nick Fury rolüne olan ilgisini hiçbir zaman kaybetmediğini söylemişti. Oscar kazanmaktan veya Oscar'a aday gösterilen rollerin peşinden koşmaktansa milyar dolar hasılat yapan Marvel filmleri çekmeyi tercih ettiğini belirtmişti.

KRİTERİM MUTLULUK

Dünyaca ünlü oyuncu Jackson, "Oscar'ların bir aktör olarak başarımın veya başarısızlığımın ölçüsü olmasına asla izin vermeyecektim. Başarı ölçütüm mutluluğumdur. Yaptığım şeyden memnun muyum? Ödül kovalayan filmler yapmıyorum. Bazen, 'Bu filmi yaparsan, Oscar kazanırsın' diyorlar. Hayır, teşekkürler. Nick Fury olmayı tercih ederim. Ya da elimde bir ışın kılıcıyla Mace Windu olmanın tadını çıkarmayı..." şeklinde konuştu.
 

Muhabir: Tamer Ayeri