Yetkililer, dünyanın en yaşlı gorillerinden biri olan Winston'ın, San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Parkı'nda hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaşlılıkla ilişkili çok sayıda sağlık sorunuyla mücadele ediyordu. Winston, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yaşlı ikinci gorildi. Rekoru elinde bulunduran ve bu yıl 53 yaşına giren Ramses ise şu anda Teksas'taki Fort Worth Hayvanat Bahçesi'nde yaşıyor.

TATLI BİR MİZACI VARDI

San Diego Hayvanat Bahçesi, Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Bu nazik dev, sessiz gücü, rahat yapısı ve altın gibi kalbiyle hatırlanacak" ifadesini kullandı. Winston ilk olarak 1984'te buraya geldi. Ancak hayvanat bahçesi görevlileri daha sonra sert dış görünüşünün "tatlı bir mizacı" gizlediğini fark edeceklerdi.

İNANILMAZ DERECEDE NAZİKTİ

Hayvanat bahçesine göre; goril ekibine yeni bakıcılar katıldığında genellikle Winston ile çalışmaya başlıyorlardı. Çünkü goril topluluğunun lideri, insanlara karşı inanılmaz şekilde nazikti.

ÇOK ZOR BİR KARAR

Yaşlılık sebebiyle son dönemde kalp, eklem ve böbrek hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar için tıbbi tedavi görüyordu. Winston, 2021'de pandemi sırasında koronavirüse de yakalanmıştı. Bu, virüsün büyük maymunlarda bilinen ilk vakasıydı. Hayvanat bahçesi, "Winston'ın kötüleşen sağlık durumu nedeniyle sağlık ve bakım ekiplerimiz, onu uyutmak gibi çok zor bir karar aldılar" açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ