İstanbul Boğazı’nda Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü (BAUISC) tarafından 12’ncisi düzenlenen “BAU Bosphorus Sailing Cup”, kıyasıya rekabetin olduğu heyecanlı yarışa sahne oldu.  Dünyanın tek doğal yelken yarışı izleme tribünü olan İstanbul Boğazı’ndaki gerçekleşen yarışta  50 yelkenli BAU Beşiktaş Güney Kampüsü önünden start aldı. Yelkenliler bugün Caddebostan-Adalar arasındaki şamandıra parkuruyla final etabını tamamlayacak. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Aman Dikkat! Buzdolabına koyulmaması gereken besinler Aman Dikkat! Buzdolabına koyulmaması gereken besinler

Mart ayında başlayan BAUISC İlkbahar Trofesi’nin dördüncü ve son etabında olan yarışın startını BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu verdi. Asya ve Avrupa kıtalarının buluşma noktası olan İstanbul Boğaz’da renkli görüntülerin oluştuğu yarış görsel bir şölene dönüştü.  Yelkenliler  Anadolu Hisarı ve Arnavutköy açıklarına konulan şamandıralardan dönüş yaparak yarışı BAU Beşiktay Güney Kampüsü önünde sonlandırdı. 

BOĞAZ TRANSİT TRAFİĞE KAPATILDI 

Fenerbahçe, Galatasaray gibi çeşitli spor kulüpleri ve global bazı firmaların yarış teknelerinin bulunduğu yarışlar, boğazdaki zorlu akıntılar sebebiyle de büyük bir rekabete sahne oldu. Yarış nedeniyle İstanbul Boğazı’ndaki transit gemi trafiği saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında durduruldu. 

Kaynak: İHA