Çilek bacak, genellikle gözeneklerin tıkanması, batık oluşumu, cilt kuruluğu ve tüyleri yanlış almanın sonucu olarak ortaya çıkar. Bu rahatsız edici görüntü, birçok kadının öz güvenini etkileyebilir, ancak çözümü oldukça basittir. İşte çilek bacak görünümünden kurtulmanıza yardımcı olacak etkili yöntemler…

1. KURU FIRÇALAMA

Duş almadan önce bacakları yumuşak ve kuru fırçayla dairesel hareketler yapmak çilek bacak görüntüsünü azaltmada oldukça etkilidir. Böylelikle ölü deri vücuttan atılır.

Sinir Sistemi Nedir? Sinir Sistemini Oluşturan Organlar Neler? | TÜBİTAK  Bilim Genç

SİNİR SİSTEMİNİ CANLANDIRIR

Cilde düzenli olarak kuru fırçalama yapıldığında, sinir uçları genişler. Bu durum ise vücudu uyarılara karşı daha duyarlı bir hale getirir.

KAN DOLAŞIMINA FAYDALIDIR

Toksinleri temizlemek lenfatik sistemin sorumluluğundadır. Cildi kuru fırça yardımı ile fırçaladığınızda kan dolaşımı iyileşir ve lenfatik sistem daha verimli hale gelir.

Selülitin tedavisi mümkün mü?

SELÜLİT GÖRÜNÜMÜNÜ VE STRESİ AZALTIR

Düzenli bir şekilde kuru fırçalama yaptığınızda kan dolaşımı hızlanacağı için selülit görünümün önüne geçebilirsiniz. Kuru fırçalama yöntemi sinir sistemini uyardığı için kendinizi daha iyi ve rahat hissetmenize neden olabilir.

 Kadınların korkulu rüyası: Çilek bacak görüntüsüne son... 5 dakika yeterli - Resim: 6

2. NEMLENDİRİCİ KREM KULLANIN

Ciltte oluşan kuruluk hassasiyet artmasına neden olabilir. Bunun sonucunda ise çilek bacak görüntüsü meydana gelir. Tüylerinizi almadan önce cildi güzel bir şekilde nemlendirmek çilek bacak görünümünü önlemede etkilidir.

Evde hazırlayabileceğiniz 10 doğal peeling tarifi! Türk kahveli olanı  denemelisiniz

3. DÜZENLİ PEELİNG YAPIN

Düzenli bir şekilde peeling yapmak gözenekleri ve kıl köklerini tıkayabilen ölü deri hücrelerinin temizlenmesini sağlar. Böylelikle çilek bacak görünümünün önüne geçmiş olursunuz.

Evde yapabileceğiniz peeling yöntemleri

4. TRAŞ BIÇAĞINIZI DÜZENLİ DEĞİŞTİRİN

Bacaklarınızdaki tüyleri tıraş bıçağı ile almak çilek bacak görüntüsüne neden olabilir. Bu yüzden tıraş bıçağı kullanmanız pek önerilmez. Ancak kullanıyorsanız sık sık değiştirmelisiniz. Tıraş bıçağını sık sık yenilemek ciltte oluşabilecek hasarın önüne geçer.

Kadınların korkulu rüyası: Çilek bacak görüntüsüne son... 5 dakika yeterli - Resim: 9

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ DOĞAL PEELİNG

TÜRK KAHVESİ PEELİNGİ

Malzemeler:

Bir su bardağı çekilmiş kahve
Bir su bardağı toz şeker
Bir su bardağı zeytinyağı
Bir yemek kaşığı tarçın

Hazırlamış olduğunuz bu karışımı bacaklarınıza dairesel hareketler ile uygulayın ve 5 dakika beklettikten sonra durulayın.

Kaynak: HABER MERKEZİ