Erdoğan, Özel'in elini sıktı ama! Ata’nın huzurunda tarihi fotoğraf! Erdoğan, Özel'in elini sıktı ama! Ata’nın huzurunda tarihi fotoğraf!

Hatay depreminde hayatını kaybeden 370 kişinin bulunduğu Emlak Bank Konutları'nın müteahhidi olan Mehmet Özat (72), Ankara'da bir alışveriş merkezinde, depremde yakınlarını kaybeden kadınlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'nde bulunan Emlak Bank Konutları 1. Kısım'da bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkılmıştı. Konutların müteahhidi Mehmet Özat, enkazdan çıkan 370 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında aranıyordu. Özat, bugüne kadar izini kaybettirmişti.

Bugün sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Hatay depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nın müteahhidi Mehmet Özat'ın Ankara'da bir alışveriş merkezinde yakınlarını kaybedenler tarafından yakalanarak polise teslim edildiği belirtiliyor. Bu videonun yayılmasıyla birlikte sosyal medyada geniş yankı buldu.

‘Sosyetik hırsız’ diye bağırdılar, Dilan Polat’ı çıldırttılar! ‘Sosyetik hırsız’ diye bağırdılar, Dilan Polat’ı çıldırttılar!

Sosyal medyada paylaşılan videoda, Mehmet Özat'ı yakalayan ve depremde yakınlarını kaybeden bir kadının Özat'a yönelik tepkileri dile getiriliyor. Kadın, Özat'a "Niye kaçmak istiyorsun? İnşaatları dikerken iyiydi, paraları yerken iyiydi. 9 ay geçmiş hala enkazdan ölü çıkıyor" şeklinde konuşarak öfkesini dile getiriyor. Ayrıca, Özat İnşaat'ın yaptığı birçok binanın depremde yıkıldığı iddiaları sosyal medyada paylaşılırken, Emlakbank konutları dışında Cumhur Apartmanı, Özat Apartmanı, Bilgili Apartmanı gibi binaların da Özat ailesinin şirketi tarafından yapıldığı ifade ediliyor.

"TEK İSTEĞİMİZ ADALETİN YERİNE GELMESİ"

Bu arada Mehmet Özat’ın yakalanmasını sağlayan Sinem Boyacı, “Antakya’da depremden sonra Ankara’ya taşındım. Bir AVM organizasyonundaydım. Karşıma kaçak müteahhit çıktı. Kendisini fark ettim, yanına gittim. Yakından sesini duymak ve yüzünü görüp emin olabilmek için saati sordum. Önce inkar etti. Kimliğini görmek istedim. Nedenini sorup heyecandan titreyince o olduğunu anladım. Daha sonra kendisi de itiraf etti. Polisi çağıracağımı söyledim. Kaçmaya çalıştı, tuttum. Bir süre bekledik, polise teslim ettik. Kendi ailemden 9 kişi, birçok yakın arkadaşım ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Adalete güveniyorum ve elimden geleni de yapacağım. Yakaladığımda 'Olanlardan haberim yok' dedi. 9 aydır gündemde olmasına rağmen kendisinin haberi yokmuş, masummuş. O zaman adalete gereken bilgilerini verip teslim olsun. İnanılmaz heyecan duydum ilk başta. Ölenlerimizin huzur bulacağını düşünüyorum. Çabam onlar için. Gereken cezayı çekmesini ve yaptıklarının bedelini ödemesini istiyorum” dedi.

Kaynak: mynet