Hepsi 20'li yaşlarında olan üç genç arkadaşın, kuzey İtalya'daki sel sularına kapılmadan önce yürek parçalayan son kucaklaşmaları kayda alındı. 20 yaşındaki Patrizia Cormos, 23 yaşındaki arkadaşı Bianca Doros ve 25 yaşındaki erkek arkadaşı Cristian Molnar, Natisone Nehri boyunca yürüyüş yapmaya karar vermişlerdi.

Ancak yoğun yağışlar nehrin su seviyesini yükseltti. En son cuma günü canlı olarak, küçücük bir toprak parçasının ortasında birbirlerine sarılırken görüntülendiler. Kenara ulaşmaları mümkün değildi.

İP ATTIK AMA OLMADI

İtfaiye Şefi Giorgio Basile, "Onlara ip attık ama gözümüzün önünde sel suları tarafından adeta yutuldular. Ortadan kayboluşlarını çaresizlik içinde izledik. Asıl sorun yağmur değil. Nehrin güçlü akıntıları" dedi. İki genç kadının cesedi, en son görüldükleri yerin yaklaşık 1 kilometre uzağında bulundu. Kayıp olan adamın da öldüğü düşünülüyor.

Savcılar trajediyle ilgili soruşturma başlattı. Kadınlardan biri cuma günü saat 13.35 sıralarında polise acil çağrı yaptı ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine geldi. Acil durum görevlileri onlara bir halat atmaya çalışırken, bir itfaiyeci yakındaki bir köprüden onlara birlikte kalmalarını söyledi, ancak üçü hızla hareket eden akıntıya kapıldı. Gençlerin aileleri ve ülke halkı büyük bir üzüntü yaşıyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ