Geçmişte hükümet tarafından eleştirilen Meksikalı gönüllü aramacı Ceci Flores, Mexico City'de daha fazla insan kalıntısı buldu. Yetkililer bunun için ona bir kez daha saldırdı. Gizli ceset alanlarının varlığı, Meksika'nın iktidardaki partisi açısından hassas bir konu.

Çünkü parti, ülkenin diğer bölgelerini rahatsız eden şiddet türüyle başkentte başarıyla mücadele edildiğini iddia ediyor. Kayıp iki oğlunu aramak için yıllarını harcayan Ceci Flores, bunun nedeninin yetkililerin ceset arama zahmetine girmemesi olduğunu söylüyor.

DAHA FAZLASI DA VAR

Uyuşturucu kartelleri ve insan kaçırma çeteleri, kurbanlarının cesetlerini atmak için sığ çukurlar kazdığı bazı alanlar kullanıyor. Ceci Flores, şehrin doğu yakasındaki bir yamaçta uyluk kemiği ve kafatası gibi görünen şeyleri gösteren bir video yayınladı.

En az üç ceset olduğunu öne sürdü ve o bölgede daha fazlasının bulunabileceğini belirtti. Flores daha önce de hükümetle tartışmış ve yetkilileri Meksika'daki 100.000'den fazla kayıp kişinin durumunu görmezden gelmekle suçlamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ