"Yazıyooor, yazıyooor! Yarın Cumhuriyet’in ilan edileceği yazıyor" sloganlarıyla İstanbul sokaklarında yankı bulan minik gazeteciler, Cumhuriyet'in ilanını hatırlatan tarihi anları yeniden canlandırdı. Gazete Yazıyor ailesi, bu özel günü kutlamak amacıyla minik gazetecileri sokaklara taşıdı ve 29 Ekim 1923'teki Cumhuriyet'in ilanını hatırlatan çığlıklarla tüm İstanbulluların gönlünde özel bir yer edindi.
Minik gazeteciler tarihi anları canlandırırken, duygusal hatıra fotoğrafları ve unutulmaz anlarla dolu bir gün yaşandı. Yabancı turistler de bu coşkuya katıldı. Minik gazetecilerin gösterdiği coşku ve sevgi, yeni nesillere Cumhuriyetin önemini aktarmak için unutulmaz bir etkinlik oldu.
FİLMLERDE GÖRDÜĞÜM SAHNEYİ YAŞATTINIZ
Yasin Kalaycı, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Paşa." Türk filmlerinde gördüğüm sahneler gözümde canlandı. Bize bu duyguları yaşatan Gazete Yazıyor ailesine teşekkür ediyorum.
BU ANI YAŞAMAK ÇOK MUTLU ETTİ
Bir başka vatandaş , "Çocukların bu şekilde Cumhuriyetimizi kutlamaları çok güzel bir şey. Onlarla birlikte bu anı tekrar yaşamak, Cumhuriyet coşkusunu paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Bizleri geçmişe götürerek o yılları yaşatan Gazete Yazıyor’a teşekkür ederiz" dedi.
UMARIM BU VATANSEVERLİK HER ZAMAN DEVAM EDER
Ahmet Çetin, duygularını şu şekilde ifade etti: Bu, Türkiye'nin tarihinde bir dönüm noktasıydı ve bu çocuklar, bu önemli olayı canlandırarak bu anlamlı günü daha da özel kılıyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız bu dönemde, bu tür etkinliklerle tarihimizi canlı tutmak çok önemli. Umarım bu coşku ve vatanseverlik her zaman devam eder."
TURİSTLER DE AYNI COŞKUYU YAŞADI
Yabancı turistler de bu özel anları yakalamak için sırayla minik gazete satıcılarıyla fotoğraf çektirdi. Bir turist, "Türkiye'nin Cumhuriyetinin 100. yılını böyle kutlamak, bu coşkuyu hissetmek gerçekten özel. Bu anıları paylaşmak için çok şanslıyım. Ülkeme döndüğümde dostlarımla paylaşacağım anım oldu” dedi. 
Foreign tourists took turns taking photos with the little newspaper sellers to capture these special moments. A tourist said, "Celebrating the 100th anniversary of Turkey's Republic like this and feeling this enthusiasm is really special. I am very lucky to share these memories. It is a memory that I will share with my friends when I return to my country."


GURURLANAN MİNİKLER
Minikler, İstanbul sokaklarında gazete dağıtarak gurur duyduklarını ifade ettiler. "Gazete Yazıyor’u ‘Yazıyor, yazıyor Cumhuriyetin ilanını yazıyorrr’ diye bağıra bağıra dağıttık. Çok mutluyuz" şeklinde duygularını dile getirdiler.


YENİ NESİLLERE AKTARMAK İSTEDİK
Gazete Yazıyor’un imtiyaz sahibi Taner Altun, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Çocuklarla birlikte düzenledikleri bu etkinlikle, insanları bir asır öncesine taşıyarak o duyguları tekrar yaşatma ve Cumhuriyet'in önemini, coşkusunu yeni nesillere aktarma amacını taşıdıklarını söyledi.
 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR