Rap efsanesi Tupac Shakur, 7 Eylül 1996'da Las Vegas'ta yoldan geçen bir arabadan kendi aracına açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti. Ancak cinayet, yıllarca çözümlenemedi ve faili meçhul kaldı. Çete ilişkisi olduğu bilinen Keefe D, cinayete karıştığını defalarca itiraf etmesine rağmen olay soruşturulmadı. Asıl adı Duane Davis olan Keefe D, Tupac'a ateş açılan  beyaz Cadillac araçta bulunduğunu birçok kez itiraf etti.

Keefe D, yeğeni Anderson'ı dövdüğü için intikam amaçlı Tupac'ı öldürdüklerini kitabında yazmıştı. Glock tabancasını, yeğeni Anderson ve başka bir gangsterin oturduğu arka koltuğa fırlattığını, sonra da Tupac'a ateş açtıklarını söylemişti. Keefe, Tupac'ın infazdan önce bir silaha uzanıyor gibi göründüğünü ancak önce kendilerinin ateş ettiğini yazmıştı.

Keefe D, Tupac cinayetini defalarca dile getirip işin içinde olduğunu söylemesine rağmen serbestti.

Cinayetin ardından Cadillac'ı ve silahı sakladığını, yeniden boyattığını, bir araba kiralama firmasına verdiğini itiraf etmişti.

ABD polisinin Las Vegas'ta Compton Crip çete lideriyle bağlantılı bir eve baskın düzenlemesinden sonra gangster Keefe D de gözaltına alındı. 27 yıl sonra Tupac cinayetinden gözaltına alınan gangster, tutuklandı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ