Çektiği videoda genç şunları söyledi: "Kuryelerin maaşı nasıl diye işe gireyim dedim. 20 gün çalıştım. 50 bin lira kazanmışım.


Üzerine KDV paranızı da veriyor. 58 bin lira yapmıştır. 8 bini vergiye gitti, 3 bini yakıta gitmiştir. 20 güne 45 lira kaza kazanmışız. Demek kuryeler iyi kazanıyor. Doktorlarla aynı parayı alıyoruz. 10 numara iş, inşallah ölmeyiz ama" 

GÜNÜMÜZDE MOTORLU KURYE OLMAK

Motosikletli kuryelik, özellikle büyük şehirlerde yoğun talep gören bir meslek haline geldi. Ancak bu meslek birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Trafik ve zaman baskısı yani teslimatlarını zamanında yetiştirmek için yoğun trafikte hızlı hareket etmek zorunda kalıyorlar, her türlü hava koşulunda çalışma zorundalar, uzun saatler boyu motosiklet üzerinde kalmak özellikle sırt, bel ve bacak bölgelerinde ağrılara sebep oluyor, trafikte diğer araçların arasında sıkışık diyebileceğimiz alanlarda hızlı manevralar yapmak zorunda kalıyorlar gibi birçok başlık altında detaylandırılabilecek türlü zorlukları bulunan bu mesleğin maddi getirici her zaman tartışma konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ