Bursa'da, liseyi bitirip üniversite sınavlarına giren Ümmügülsüm ve Fırat Kılıç çiftinin oğlu, 19 yaşındaki Batuhan Eren Kılıç, yaz dönemini değerlendirmek amacıyla dayısı M.G.'ye ait Yıldırım ilçesi, Yiğitler Mahallesi'nde bulunan Otosansit Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren plastik ambalaj paketleme tesisinde çalışmaya başladı. Ancak 10 Ağustos günü, saat 22.00 civarında, olayın iddialara göre gerçekleştiği dayısının, asma kattaki ofisten su getirmesini istediği Batuhan, merdivenden düştü. Kılıç, dayısı tarafından yerde hareketsiz bir şekilde bulundu ve özel bir hastaneye kaldırıldı, ancak ne yazık ki kurtarılamadı.


Dayı M.G., polise verdiği ifadesinde, iş yerinin kapısının önünde beklerken içeriden bir ses duyduğunu ve bu olayın ardından içeri gittiğini belirtti. Şunları söyledi: "Olay günü iş yerimde Batuhan ile çalışırken kendisinden su istedim. Batuhan üst kata su almak için gitti. Ben kapıya doğru dışarıya çıktım. 8-10 dakika sonra ses duydum. İçeri girdiğimde, yeğenim iş yerinin tam ortasında merdivenlere yakın yerde yatıyordu. Nefes alıyordu ve nabzı atıyordu. Kendine gelmesi için iki kez tokat atıp, dilini çıkarmak istedim. Yüzüne su döktüm. Kendine gelmeyince kollarından tutup otomobile taşıyarak hastaneye getirdim. Hastaneye getirdiğimde yaşıyordu. Daha sonra hayatını kaybetti."


Kılıç'ın ölümü şüpheli bulunarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı. Ancak yapılan otopsi sonucunda, Kılıç'ın ölüm nedeninin düşme sonucu travma, iç kanama, kırık veya zehirlenme olmadığı belirlendi. Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunda, "Kişinin ölümünün otopside tanısı konulamayan hastalık sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliği ile kabul edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Kılıç'ın babası Fırat Kılıç, otopsi raporuna itiraz ederek avukatı Figen Şahin Sarıbal aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Sarıbal, dayısı M.G.'nin ifadesi ile güvenlik kamerası görüntülerinin çelişkili olduğunu ve Kılıç'ın ölüm nedeninin daha detaylı ve özel bir inceleme ile belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, güvenlik kamerası görüntülerinde, Batuhan'ın iş yerine giriş ve çıkışının yanı sıra dayısı M.G. ile iş yerinde başka kişilerin de göründüğü, ancak bu kişilerin dayı tarafından ifade edilmediği iddia edildi. Avukat Sarıbal, olayın daha fazla aydınlatılması için Batuhan'ın yanında bulunan kişinin tespit edilmesi ve ifadesinin alınmasını talep etti.Ölümün ardından, Batuhan'ın üniversite sınav sonuçlarının açıklandığı ve üniversiteye kabul edildiği bilgisine ulaşıldı, ancak bu olayın üzerine daha fazla ışık tutmak ve aile için adalet sağlamak amacıyla soruşturma devam etmektedir.

Kaynak: Haber merkezi-t24