Bakanlık, 18-55 yaş arasındaki sosyal yardım yararlanıcılarına iş bulmaları halinde 6.667 TL nakdi destek verecek. Başvurular kimlik belgesiyle yapılacak ve Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden incelenecek. Destek ödemesi, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki kişilere verilecek.
 

Bakanlık, söz konusu destekle ilgili her hane için yalnızca bir kişinin başvuru yapmasının yeterli olacağını belirtti.

18-55 yaş arası kişilere verilecek olan 6 bin 667 TL'lik ödemenin detayları belli oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarından sosyal güvenceli bir işe başlayanlar bu yardımlardan faydalanabilir" denildi.

Devlet, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine destek olmak amacıyla çeşitli yardım ödemelerini web sitesi üzerinden duyurmaya devam ediyor.

Başvuruda bulunabilecek kişilerin 18-55 yaş arasında olmaları gerektiği belirtildi. 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde yaşayan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilen ve İŞKUR’a bildirilen kişiler sosyal güvenceli bir işe yerleştiğinde nakdi yardımlardan faydalanabilecekleri kaydedildi.

İŞTE DETAYLAR!

Enflasyonun yükseldiği bu dönemde vatandaşlar devlet destek ödemelerini araştırmayı sürdürüyor. Yapılacak 6.667 TL’lik ödemelerin kimlere verileceği konusunda, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden inceleme yapılacağı belirtildi.

İşe başlama bilgileri alınan ve sosyal yardım alan kişilerin bu yardımdan 60 gün içinde yararlanabilecek.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin yalnızca kimlik belgesini sunmalarının yeterli olacak. Ayrıca Aile Bakanlığı’nın şartlarına göre, hanenin gelirinin brüt asgari ücretin üçte birine denk gelen miktarın yatırılacağı aktarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ